
100 gramų | sviestas | |
200 gramų | miltai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
100 mililitrų | vanduo | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
200 gramų | varškė (liesa) | |
šiek tiek | grietinėlės, 35% (36 procentų riebumo) | |
120 gramų | cukrus |
Kremui. Varškę su grietinėle, cukrumi ir vanile plakam elektriniu plaktuvu, kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galima papuošti vaisiais arba uogom.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plakta grietinėlė su uogomis
-
Morkų sulčių su manais putėsiai
-
Varškėčiai su džiovintais vaisiais
-
Jogurtinių ledų tortukas
-
Tortas "Grietinė"
-
Sezaminis gardėsis
-
Šokoladiniai kavos ledai
-
Baltasis tinginys
-
Pascha
-
Skanus želė ir šokolado desertas
-
Naminė karamelė
-
Karštos bulvių salotos
-
Braškinis tiramisu
-
Varškės skanėstas
-
Šokoladinis desertas
-
Žiemos skanumynas
-
Desertas su persikais
-
Įdaryti persikai
-
Sausainių tortas
-
Želė desertas su maskarponės kremu
Plikyti pyragaičiai su kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sviestas,
100 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė, liesa,
200 gramų - Grietinėlė, 35%, 36 procentų riebumo
-
Cukrus,
120 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode pakaitinti puse stiklinės vandens, sudėti sviestą ir druską. Kai sviestas išsilydys, įberti stiklinę miltų ir nesustojant, maišyti, kad neprisviltų. Masę truputį atvėsinti, kad galima būtų įplakti kiaušinius. Įmušti po vieną kiaušinį ir plaktiplaktuvu. Gautą masę dedam šaukšteliu į kepimo skardą arba išspauskit sausainukus per konditerinį maišelį.Tarp sausainukų reikia palikti tarpelius,nes jie išsipučia. Kepame 200 °C temp. orkaitėj, kol gražiai paruduos,tik jokiu būdu negalima atidarinėti orkaitės,nes pyragėliai gali sukristi. Iškepusius pyragėlius prapjauti ir įdėti kremo.
Kremui. Varškę su grietinėle, cukrumi ir vanile plakam elektriniu plaktuvu, kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galima papuošti vaisiais arba uogom.
Skanaus.