| 100 gramų | sviestas | |
| 200 gramų | miltai | |
| 4 vienetai | kiaušiniai | |
| 100 mililitrų | vanduo | |
| 1 žiupsnelis | druska | |
| Kremui: | ||
| 200 gramų | varškė (liesa) | |
| šiek tiek | grietinėlės, 35% (36 procentų riebumo) | |
| 120 gramų | cukrus | |
Kremui. Varškę su grietinėle, cukrumi ir vanile plakam elektriniu plaktuvu, kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galima papuošti vaisiais arba uogom.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arbūzų želė
-
Persikų tyrės želė su serbentais
-
Braškinis tiramisu
-
Gaivus desertas
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Varškės desertas
-
Tortas "Greitukas"
-
Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
-
Obuolių sriuba "Svorio netektis"
-
Vaisiniai ežiukai
-
Kuskuso desertas
-
Ryžių desertas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Bananų skanėstas
-
Desertas su persikais
-
Obuolių tortas su varške
-
Tortas su uogienės padažu
-
Vasariškas desertas
-
Desertas su sausais pusryčiais
-
Juodųjų serbentų sausainiai
Plikyti pyragaičiai su kremu
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sviestas,
100 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė, liesa,
200 gramų - Grietinėlė, 35%, 36 procentų riebumo
-
Cukrus,
120 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode pakaitinti puse stiklinės vandens, sudėti sviestą ir druską. Kai sviestas išsilydys, įberti stiklinę miltų ir nesustojant, maišyti, kad neprisviltų. Masę truputį atvėsinti, kad galima būtų įplakti kiaušinius. Įmušti po vieną kiaušinį ir plaktiplaktuvu. Gautą masę dedam šaukšteliu į kepimo skardą arba išspauskit sausainukus per konditerinį maišelį.Tarp sausainukų reikia palikti tarpelius,nes jie išsipučia. Kepame 200 °C temp. orkaitėj, kol gražiai paruduos,tik jokiu būdu negalima atidarinėti orkaitės,nes pyragėliai gali sukristi. Iškepusius pyragėlius prapjauti ir įdėti kremo.
Kremui. Varškę su grietinėle, cukrumi ir vanile plakam elektriniu plaktuvu, kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galima papuošti vaisiais arba uogom.
Skanaus.
