Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir dieviškos tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Nepagailėkite cukraus pudros – Ispanijoje šios lazdelės yra visiškai padengtos Nuostabaus skonio ir dieviškos tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Nepagailėkite cukraus pudros – Ispanijoje šios lazdelės yra visiškai padengtos cukraus pudra. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
1 kilogramas sluoksniuotos tešlos
1 vienetas kiaušiniai (išplaktų)
2 valgomieji šaukštai medus
Sirupui:
200 mililitrų vanduo
130 gramų cukrus
2 valgomieji šaukštai medus
1 vienetas cinamono lazdelės
Papuošimui:
4 valgomieji šaukštai cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2.
Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame pusę tešlos ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).
3.
Kai ištepame medumi, tuomet dedamelikusią tešlą ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.
4.
Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.
5.
Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.
6.
Sirupas – visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.
7.
Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Sirupui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Nuostabaus skonio ir dieviškos tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Nepagailėkite cukraus pudros – Ispanijoje šios lazdelės yra visiškai padengtos ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

  2. Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame pusę tešlos ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).

  3. Kai ištepame medumi, tuomet dedamelikusią tešlą ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.

  4. Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.

  5. Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.

  6. Sirupas – visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.

  7. Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų