Minkštą sviestą išsukti su druska, po truputį suberti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Sudėti tarkuotą sūrį, po šlakelį supilti pieną. Išminkyti vienalytę tešlą, įsukti į maistinę plėvelę ir porą valandų laikyti šaltai. Tarp dviejų celofaninių maišelių iškočioti maždaug 4 mm lakštą. Išspausti kvadratines formas, išpjauti trikampius ar juosteles ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiaušinį išplatisu pienu ir aptepti sausainius, pabarstyti sėklomis, prieskoniais. Kepti 170°C temperatūros orkaitėje apie 14 min.
Skanaus!
Patarimas.Sandarioje dėžutėje jie išliks kvapnūs ir po geros savaitės.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Sūrinukai
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
160 gramų | sviestas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
250 gramų | miltai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
130 mililitrų | pienas | |
200 gramų | sūris (kietasis) | |
šiek tiek | kmynai | |
šiek tiek | sezamas (sėklos) | |
šiek tiek | moliūgų sėklos | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 valgomasis šaukštas | pienas | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | džiovintas raudonėlis (džiovintas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdinės dėžutės
-
Sausainiai "paršiukai"
-
Sausainukai su cinamonu
-
„Torketti“
-
Riešutinės širdelės
-
Sausainiai "Sveikuoliukai"
-
Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
-
Imbieriniai sausainukai
-
Florentinai
-
Gardūs kokosiniai sausainiukai
-
Sausainiai su muskato riešutu
-
Sausainiukai pailgiukai su varške
-
Avižinių dribsnių sausainiai
-
Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Migdolų nuga
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Kepta eglutė
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
-
Barankėlės
Sūrinukai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sviestas,
160 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Miltai,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pienas,
130 mililitrų -
Sūris, kietasis,
200 gramų - Kmynai
- Sezamas, sėklos
- Moliūgų sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Džiovintas raudonėlis, džiovintas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą išsukti su druska, po truputį suberti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Sudėti tarkuotą sūrį, po šlakelį supilti pieną. Išminkyti vienalytę tešlą, įsukti į maistinę plėvelę ir porą valandų laikyti šaltai. Tarp dviejų celofaninių maišelių iškočioti maždaug 4 mm lakštą. Išspausti kvadratines formas, išpjauti trikampius ar juosteles ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiaušinį išplatisu pienu ir aptepti sausainius, pabarstyti sėklomis, prieskoniais. Kepti 170°C temperatūros orkaitėje apie 14 min.
Skanaus!
Patarimas.Sandarioje dėžutėje jie išliks kvapnūs ir po geros savaitės.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...