
2 vienetai | kiaušiniai (baltymas, galaistui) |
0.75 stiklinės | medus |
150 gramų | margarinas |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
150 gramų | cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | gvazdikėliai (malti) |
0.25 arbatinio šaukštelio | muskatas (maltas) |
2 valgomieji šaukštai | cukatos (pjaustytos) |
500 gramų | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas, galaistui) |
50 gramų | cukraus pudra (glaistui) |
1 valgomasis šaukštas | vermutas (glaistui) |
Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.
Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.
Glaistas:
Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Kalėdiniai meduoliai
-
Piršteliai su kmynais
-
„Torketti“
-
Morkų sausainiai
-
Florentinai
-
Songoko sausainiai
-
Imbieriniai sausainiai
-
Žiedeliai
-
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
-
Barankėlės
-
Skanios širdelės
-
Paprasti sausainukai
-
Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
-
Sausainiai su migdolais
-
Krekeriai
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Sausainukai "Sraigės"
Meduoliai

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymas, galaistui,
2 vienetai -
Medus,
3/4 stiklinės -
Margarinas,
150 gramų -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
150 gramų -
Gvazdikėliai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Muskatas, maltas,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Cukatos, pjaustytos,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai, baltymas, galaistui,
1 vienetas -
Cukraus pudra, glaistui,
50 gramų -
Vermutas, glaistui,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.
Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.
Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.
Glaistas:
Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.
Komentarai (5)
-
Ieva
2016-12-17 10:21
Ar galite patvirtinti, kad šitie meduoliai yra minkšti?