
300 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 sauja | grybai |
šiek tiek | žalumynų ((įvairūs)) |
100 gramų | kiauliena (kumpis) |
1 stiklinė | mėsa (pjaustyta) |
3 vienetai | pomidorai |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 valgomasis šaukštas | petražolės (smulkinta) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona įdaryti pomidorai
-
Pakepintos baltos duonos riekelės
-
Naminė pica
-
Bulvytės fri
-
Dainiaus Keptos aštrios krevetės
-
Lašiša įdaryti kiaušiniai
-
Krabų lazdelės tešloje.
-
Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
-
Šventinė silkė su razinomis
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
-
Burokėlių ir svogūnų puokštė
-
Daržovių puokštė "Vasaros gerybės"
-
Silkė su paprikomis
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Buritos (burritos)
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Šventiniai šaltienos drebučiai
-
Antienos filė su vyšnių padažu
-
Krevetės šoninės patale
Ryžių paštetas

- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai,
300 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grybai,
1 sauja - Žalumynai, (įvairūs)
-
Kiauliena, kumpis,
100 gramų -
Mėsa, pjaustyta,
1 stiklinė -
Pomidorai,
3 vienetai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, smulkinta,
1 valgomasis šaukštas -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Pipirai, juodieji
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išverdama biri ryžių košė. Ji išverčiama į graibštą. Nuvalyti, smulkiai supjaustyti grybai bei žalumynai pakepinami su aliejumi ir, į jį įpylus truputį vandens, patroškinami, kol suminkštėja. Po to sudedama supjaustytas kumpis, mėsa, pomidorai, pomidorų padažas ir petražolių lapeliai. Indas uždengiamas dangčiu, ir viskas 10 min. patroškinama. Po to įberiama druskos, pipirų, įpilama truputį vandens. Atsiradusios sultys per sietą nukošiamos ant ryžių. Keptuvas ištepamas sviestu, išbarstomas maltais džiūvėsėliais, į jį sukrečiama dalis ryžių, viduryje padaroma duobelė, į kurią sudedama troškinta mėsa. Viršus užlyginamas likusiais ryžiais, apibarstomas maltais džiūvėsėliais, apšlakstomas tirpintu sviestu. Paštetas kepamas orkaitėje, kol pasidaro auksinės spalvos. Patiekiamas su lapinėmis salotomis.