Įdaryti artišokai
AUTORIUS:
Lina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas vištienos krūtinėlės
50 gramų kumpis
50 gramų kumpis
4 vienetai alyvuogių
1 vienetas kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai parmezano sūris (šviežiai tarkuotas)
2 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
šiek tiek juodieji pipirai
1 žiupsnelis čiobreliai
8 vienetai artišokų (švieži arba konservuoti)
2 vienetai petražolės (šakelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
2.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
3.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.


Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.


Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.

Populiariausi receptai šią savaitę

Įdaryti artišokai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.

  2. Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.

  3. Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.


    Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.


    Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.

Receptą atsiuntė Lina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų