1 vienetas | vištienos krūtinėlės |
50 gramų | kumpis |
50 gramų | kumpis |
4 vienetai | alyvuogių |
1 vienetas | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | parmezano sūris (šviežiai tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
8 vienetai | artišokų (švieži arba konservuoti) |
2 vienetai | petražolės (šakelės) |
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Triušienos mėsos iešmeliai
- Krabų lazdelės tešloje
- Cukinijos pusžiedžiai tešloje
- Tortilijų suktinukai
- Troškinti daržovių suktinukai
- Keptas sūris
- Trapūs,sultingi kibinai
- Duona su įdaru
- Obuoliai skarelėse
- Piršteliai su aguonomis
- Naminiai kebabai su vištiena
- Piršteliai su kmynais
- Pikantiški sumuštiniai
- Kalmarų žiedai alaus tešloje
- Keptuvėje keptas varškės sūris
- Benedikto kiaušiniai su ZIGMO lašiša
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Grikių kruopų pyragėliai su grybais
- Omletas su špinatais
- Įdaryti krepšeliai
Įdaryti artišokai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištienos krūtinėlė,
1 vienetas -
Kumpis,
50 gramų -
Kumpis,
50 gramų -
Alyvuogės,
4 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Parmezano sūris, šviežiai tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Artišokai, švieži arba konservuoti,
8 vienetai -
Petražolės, šakelės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.