
šiek tiek | juodieji pipirai (indeliams, šviežiai malti) |
5 lašai | tabasko padažas (padažui) |
šiek tiek | druska (indeliams) |
3 valgomieji šaukštai | kečupas (padažui) |
1 sauja | žalumynų (indeliams, bazilika, petražolės, krapai ir t.t.) |
1 vienetas | kiaušiniai (indeliams) |
400 gramų | varškė (indeliams, 10 proc. riebumo) |
200 gramų | sūris (indeliams, nebrandintas su žalumynais) |
150 gramų | mascarpone sūris (indeliams) |
šiek tiek | druska (indeliams) |
šiek tiek | juodieji pipirai (indeliams, šviežiai malti) |
5 valgomieji šaukštai | pienas (indeliams) |
šiek tiek | aliejaus (indeliams, formelėms patepti) |
1 skiltelė | česnakas (padažui) |
300 gramų | jogurtas (padažui, natūralus, riebesnis) |
3 valgomieji šaukštai | želatina (indeliams) |
3 valgomieji šaukštai | konjakas |
48 vienetai | krevetės be kevalo |
Žalumynus nuplauti, nusausinti, nuo stiebelių nuskabyti lapelius, juos sukapoti.
Sumaišyti kiaušinio baltymą, varškę, nebrandintą sūrį su žalumynais ir mascarpone sūriu.
Įmaišyti žalumynus, viską paskaninti druska, pipirais.
Želatiną ištirpinti karštame piene, į ją įmaišyti varškės masę. Sudėlioti į formeles (skirtas šaldymui) ir maždaug 2 val. palikti šaldytuve, kol masė sukietės.
Tuo tarpu paruošti padažą.
Česnako skiltelę nulupti ir sugrūsti grūstuvėlyje arba smulkiai sukapoti. Sumaišyti su jogurtu ir pomidorų kečupu, paskaninti tabasku, pipirais, konjaku, pasūdyti.
Iš formelių išimame varškės masę. Aplink apdėliojame krevetėmis. Padažą patiekite šalia arba užpilkite. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
-
Vyniotinis iš faršo ir sūrio
-
Vištienos vyniotinis
-
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Keptas sūris
-
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
-
Silkė su daržovėmis
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Jaučio liežuvio užkanda
-
Karšti sumuštiniai su šprotais
-
Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
-
Kiaušinienė su varškės sūriu
-
Traiškytos bulvės orkaitėje
-
Brinza su jogurtu ir ridikėliais
-
Krevetės šoninės patale
-
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
-
Šokoladiniai vaisiai
Žalumynų indeliai su krevetėmis

- Juodieji pipirai, indeliams, šviežiai malti
-
Tabasko padažas, padažui,
5 lašai - Druska, indeliams
-
Kečupas, padažui,
3 valgomieji šaukštai -
Žalumynai, indeliams, bazilika, petražolės, krapai ir t.t.,
1 sauja -
Kiaušiniai, indeliams,
1 vienetas -
Varškė, indeliams, 10 proc. riebumo,
400 gramų -
Sūris, indeliams, nebrandintas su žalumynais,
200 gramų -
Mascarpone sūris, indeliams,
150 gramų - Druska, indeliams
- Juodieji pipirai, indeliams, šviežiai malti
-
Pienas, indeliams,
5 valgomieji šaukštai - Aliejus, indeliams, formelėms patepti
-
Česnakas, padažui,
1 skiltelė -
Jogurtas, padažui, natūralus, riebesnis,
300 gramų -
Želatina, indeliams,
3 valgomieji šaukštai -
Konjakas,
3 valgomieji šaukštai -
Krevetės be kevalo,
48 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Želatiną pamerkti šaltame vandenyje, kad suminkštėtų.
Žalumynus nuplauti, nusausinti, nuo stiebelių nuskabyti lapelius, juos sukapoti.
Sumaišyti kiaušinio baltymą, varškę, nebrandintą sūrį su žalumynais ir mascarpone sūriu.
Įmaišyti žalumynus, viską paskaninti druska, pipirais.
Želatiną ištirpinti karštame piene, į ją įmaišyti varškės masę. Sudėlioti į formeles (skirtas šaldymui) ir maždaug 2 val. palikti šaldytuve, kol masė sukietės.
Tuo tarpu paruošti padažą.
Česnako skiltelę nulupti ir sugrūsti grūstuvėlyje arba smulkiai sukapoti. Sumaišyti su jogurtu ir pomidorų kečupu, paskaninti tabasku, pipirais, konjaku, pasūdyti.
Iš formelių išimame varškės masę. Aplink apdėliojame krevetėmis. Padažą patiekite šalia arba užpilkite. Skanaus :)