Sotus pyragas su vištiena
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Jau gausu šviežių daržovių, todėl reikia savo, ar savo vaikų tėtį šventės proga palepinti vitaminų bomba. Galima imti ir kitokią mėsą, ar naudoti pakepintą faršą. Jau gausu šviežių daržovių, todėl reikia savo, ar savo vaikų tėtį šventės proga palepinti vitaminų bomba. Galima imti ir kitokią mėsą, ar naudoti pakepintą faršą. Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų sluoksniuotos tešlos
200 gramų vištiena (virtos)
1 vienetas brokoliai
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas morkos
1 vienetas svogūnai
0.5 vieneto saldi raudonoji paprika
1 gabalas salierai (stiebų)
1 gabalas mažoji cukinija (ar moliūgo)
1 pundelis žalumynų
1 vienetas kiaušinių baltymais
30 mililitrų grietinėlės, 35%
20 gramų sviestas
1 sauja sezamo sėklų
2 žiupsneliai juodieji pipirai
2 žiupsneliai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Susmulkintas daržoves trumpai apkepti ant sviesto. Tuomet sudėti smulkintą vištieną, suberti prieskonius, žalumynus, supilti grietinėlę ir vis pamaišant partoškinti kelias minutes, kad daržovės būtų dar trupučiuką žalokos, nesukritę.
2.
Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
3.
Į skardą tiesti kepimo popierių, jį galima patepti aliejumi plonai.
4.
Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1 cm padaryti maždaug 4 cm. gylio įkirpimus. Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega galima palikti ir nekarpytas, įkirpsime vėliau. Išilgai krokodilo kūno sudėti atvėsintą ir nusunktą įdarą, ant jo suberti tarkuotą sūrį. Imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės.
5.
Uždėti 2 ,,akis”, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių – kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose – supykęs atrodys. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti ,,nagus”, padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1 cm įkirpti – ketera. Dar ,,žvynus'' šonuose pagaminau - fantazijai nėra ribų, ypač, jei padėtų darbuotis vaikai.
6.
Aptepti krokodilą kiaušinio baltymu, apiberti sezamais. Kepti apie 20 - 25 min. Linksmai ir jaukiai suvalgyti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sotus pyragas su vištiena

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Jau gausu šviežių daržovių, todėl reikia savo, ar savo vaikų tėtį šventės proga palepinti vitaminų bomba. Galima imti ir kitokią mėsą, ar naudoti pakepintą faršą. Regina
Gaminimo eiga:
  1. Susmulkintas daržoves trumpai apkepti ant sviesto. Tuomet sudėti smulkintą vištieną, suberti prieskonius, žalumynus, supilti grietinėlę ir vis pamaišant partoškinti kelias minutes, kad daržovės būtų dar trupučiuką žalokos, nesukritę.

  2. Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

  3. Į skardą tiesti kepimo popierių, jį galima patepti aliejumi plonai.

  4. Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1 cm padaryti maždaug 4 cm. gylio įkirpimus. Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega galima palikti ir nekarpytas, įkirpsime vėliau. Išilgai krokodilo kūno sudėti atvėsintą ir nusunktą įdarą, ant jo suberti tarkuotą sūrį. Imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės.

  5. Uždėti 2 ,,akis”, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių – kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose – supykęs atrodys. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti ,,nagus”, padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1 cm įkirpti – ketera. Dar ,,žvynus'' šonuose pagaminau - fantazijai nėra ribų, ypač, jei padėtų darbuotis vaikai.

  6. Aptepti krokodilą kiaušinio baltymu, apiberti sezamais. Kepti apie 20 - 25 min. Linksmai ir jaukiai suvalgyti.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų