![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
500 gramų | sluoksniuotos tešlos |
200 gramų | vištiena (virtos) |
1 vienetas | brokoliai |
100 gramų | fermentinio sūrio |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 vieneto | saldi raudonoji paprika |
1 gabalas | salierai (stiebų) |
1 gabalas | mažoji cukinija (ar moliūgo) |
1 pundelis | žalumynų |
1 vienetas | kiaušinių baltymais |
30 mililitrų | grietinėlės, 35% |
20 gramų | sviestas |
1 sauja | sezamo sėklų |
2 žiupsneliai | juodieji pipirai |
2 žiupsneliai | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas su meile
-
Morkų pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Paprastasis keksas
-
Vištienos pyragas
-
Baltas greitpyragis
-
Simonos šokoladinis pyragas
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Riešutų plokštainis (kugelis)
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Rabarbarų pyragas
-
Greitas varškės apkepas
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Kakavinis Napoleonas
-
Bulvinis pyragas
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Velykinis pyragas su įdaru
Sotus pyragas su vištiena
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Vištiena, virtos,
200 gramų -
Brokoliai,
1 vienetas -
Fermentinis sūris,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Saldi raudonoji paprika,
0.5 vieneto -
Salierai, stiebų,
1 gabalas -
Mažoji cukinija , ar moliūgo,
1 gabalas -
Žalumynai,
1 pundelis -
Kiaušinių baltymai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
30 mililitrų -
Sviestas,
20 gramų -
Sezamo sėklos,
1 sauja -
Juodieji pipirai,
2 žiupsneliai -
Lauro lapai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkintas daržoves trumpai apkepti ant sviesto. Tuomet sudėti smulkintą vištieną, suberti prieskonius, žalumynus, supilti grietinėlę ir vis pamaišant partoškinti kelias minutes, kad daržovės būtų dar trupučiuką žalokos, nesukritę.
Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Į skardą tiesti kepimo popierių, jį galima patepti aliejumi plonai.
Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1 cm padaryti maždaug 4 cm. gylio įkirpimus. Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega galima palikti ir nekarpytas, įkirpsime vėliau. Išilgai krokodilo kūno sudėti atvėsintą ir nusunktą įdarą, ant jo suberti tarkuotą sūrį. Imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės.
Uždėti 2 ,,akis”, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių – kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose – supykęs atrodys. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti ,,nagus”, padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1 cm įkirpti – ketera. Dar ,,žvynus'' šonuose pagaminau - fantazijai nėra ribų, ypač, jei padėtų darbuotis vaikai.
Aptepti krokodilą kiaušinio baltymu, apiberti sezamais. Kepti apie 20 - 25 min. Linksmai ir jaukiai suvalgyti.