
500 gramų | sluoksniuotos tešlos |
200 gramų | vištiena (virtos) |
1 vienetas | brokoliai |
100 gramų | fermentinio sūrio |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 vieneto | saldi raudonoji paprika |
1 gabalas | salierai (stiebų) |
1 gabalas | mažoji cukinija (ar moliūgo) |
1 pundelis | žalumynų |
1 vienetas | kiaušinių baltymais |
30 mililitrų | grietinėlės, 35% |
20 gramų | sviestas |
1 sauja | sezamo sėklų |
2 žiupsneliai | juodieji pipirai |
2 žiupsneliai | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės pyragas
-
Obuolių-rabarbarų pyragas
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
-
Aguonų vyniotinis
-
Pyragas „Trys norai“
-
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
-
Tobulo skonio rudens pyragas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Traškius
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Obuolių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Pyragas "Karpatai"
-
Šokoladinis pyragas su moliūgais
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Moliūgų ir obuolių apkepas
Sotus pyragas su vištiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Vištiena, virtos,
200 gramų -
Brokoliai,
1 vienetas -
Fermentinis sūris,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Saldi raudonoji paprika,
0.5 vieneto -
Salierai, stiebų,
1 gabalas -
Mažoji cukinija , ar moliūgo,
1 gabalas -
Žalumynai,
1 pundelis -
Kiaušinių baltymai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
30 mililitrų -
Sviestas,
20 gramų -
Sezamo sėklos,
1 sauja -
Juodieji pipirai,
2 žiupsneliai -
Lauro lapai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkintas daržoves trumpai apkepti ant sviesto. Tuomet sudėti smulkintą vištieną, suberti prieskonius, žalumynus, supilti grietinėlę ir vis pamaišant partoškinti kelias minutes, kad daržovės būtų dar trupučiuką žalokos, nesukritę.
Įjungti orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Į skardą tiesti kepimo popierių, jį galima patepti aliejumi plonai.
Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1 cm padaryti maždaug 4 cm. gylio įkirpimus. Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega galima palikti ir nekarpytas, įkirpsime vėliau. Išilgai krokodilo kūno sudėti atvėsintą ir nusunktą įdarą, ant jo suberti tarkuotą sūrį. Imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės.
Uždėti 2 ,,akis”, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių – kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose – supykęs atrodys. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti ,,nagus”, padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1 cm įkirpti – ketera. Dar ,,žvynus'' šonuose pagaminau - fantazijai nėra ribų, ypač, jei padėtų darbuotis vaikai.
Aptepti krokodilą kiaušinio baltymu, apiberti sezamais. Kepti apie 20 - 25 min. Linksmai ir jaukiai suvalgyti.