
260 gramų | kvietiniai miltai (tešlai) |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
120 mililitrų | pienas |
šiek tiek | druska |
4 vienetai | obuoliai (įdarui) |
100 gramų | sviestas |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.
Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 - 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.
Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 - 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.
Skanaus !
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avietiniai keksiukai
-
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
-
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Dieviški eklerai
-
Pyragas aguonėlė
-
Daniški dešrelių rageliai
-
Pyragėliai su varške ir bulvėmis
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Kokosiniai pyragaičiai
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Lazdelės su sūriu
-
Karamelinis keskiukas
-
Spurgos iš varškės
-
Obuolių spurgos be mielių
-
Morkų pyragaičiai
-
Napoleono pyragaičiai
-
Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
-
Aguonų vyniotinukai
-
Pyragaičiai su įdaru
Obuolinės kišenėlės

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai, tešlai,
260 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Pienas,
120 mililitrų - Druska
-
Obuoliai, įdarui,
4 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis.
Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.
Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 - 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.
Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 - 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.
Skanaus !