
1 litras | aliejaus |
šiek tiek | vanilinas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
560 gramų | kvietiniai miltai |
40 gramų | mielės |
70 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
80 gramų | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragėliai
-
Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
-
Dribsnių keksiukai
-
Plikyti pyragaičiai
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Mini canelles
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Krekeriai
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Pyragėliai su slyvomis
-
Obuoliai skarelėse
-
Obuolių pyragaičiai
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Kriaušių desertai
-
Desertas "Skanumėlis"
Miltinės spurgos

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 litras - Vanilinas
- Citrinos, žievelė
-
Kvietiniai miltai,
560 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
70 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
6 vienetai -
Sviestas,
80 gramų -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikia: vaisių tyrės, vyšnių uogienės ar kt.
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Komentarai (6)
-
henrieta
2008-08-04 16:53
gal kas turi receptu varskes spurgoms formelese?????