
1 litras | aliejaus |
šiek tiek | vanilinas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
560 gramų | kvietiniai miltai |
40 gramų | mielės |
70 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
80 gramų | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguoniniai pyragėliai
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Morenginiai pyragėliai su kremu
-
Mascarponės keksiukai
-
Pyragaičiai su obuoliais
-
Prabangūs kakavos pyragaičiai
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Citrinų pudingas
-
Kriaušių desertai
-
Riestainiai
-
Daniški dešrelių rageliai
-
Plikytos tešlos pyragaičiai
-
Keksiukai
-
Mini čeburekai
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Avietiniai keksiukai
-
Lengvai padaromi purūs žagarėliai
-
Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
-
Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
Miltinės spurgos

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 litras - Vanilinas
- Citrinos, žievelė
-
Kvietiniai miltai,
560 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
70 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
6 vienetai -
Sviestas,
80 gramų -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikia: vaisių tyrės, vyšnių uogienės ar kt.
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Komentarai (6)
-
henrieta
2008-08-04 16:53
gal kas turi receptu varskes spurgoms formelese?????