Žaliosios arbatos keksiukai
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų miltai
4 valgomieji šaukštai cukrus
1 valgomasis šaukštas arbatos (žalioji (matcha milteliai))
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
šiek tiek druska
75 gramai sviestas
1 valgomasis šaukštas kiaušiniai
250 mililitrų pienas
Glajui:
250 gramų sūris (Philadelphia, tepamo)
125 gramai sviestas
500 gramų cukraus pudra
2 arbatiniai šaukšteliai vanilė ((esencija))
1 lašas valgomieji dažai ((geltoni))
šiek tiek saldainiai (spalvoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Sviestą ištirpiname. Dubenyje gerai išmaišome visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, matchos miltelius, kepimo miltelius, druską. Į šį miltų mišinį įmušame kiaušinį, supilame pieną ir pravėsusį lydytą sviestą. Viską išmaišome iki vientisos masės. Tešlą lygiomis dalimis išdėliojame į 12 popierinių keksiukų formelių ir 25 min pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C temp. . Glaisto galima nedaryti, tačiau man reikėjo spalvų spalvotam gimtadieniui. Tad visus glaisto ingridientus ištrinti, išsukti. Geriausia naudotis virtuves kombainais ir pan. prietaisais gaminant šį glaistą. Glaistą užtepti ant keksiukų, jiems atvėsus. papuošti spalvotais saldainukais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Žaliosios arbatos keksiukai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Glajui:
Gaminimo eiga:

Sviestą ištirpiname. Dubenyje gerai išmaišome visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, matchos miltelius, kepimo miltelius, druską. Į šį miltų mišinį įmušame kiaušinį, supilame pieną ir pravėsusį lydytą sviestą. Viską išmaišome iki vientisos masės. Tešlą lygiomis dalimis išdėliojame į 12 popierinių keksiukų formelių ir 25 min pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C temp. . Glaisto galima nedaryti, tačiau man reikėjo spalvų spalvotam gimtadieniui. Tad visus glaisto ingridientus ištrinti, išsukti. Geriausia naudotis virtuves kombainais ir pan. prietaisais gaminant šį glaistą. Glaistą užtepti ant keksiukų, jiems atvėsus. papuošti spalvotais saldainukais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų