
3 vienetai | bananai | |
100 gramų | pieniško šokolado | |
250 gramų | miltai | |
200 gramų | cukrus | |
100 mililitrų | aliejaus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
šiek tiek | cukraus pudra (pagal skonį) | |
2 valgomieji šaukštai | grietinėlės likerio |
Kitame inde plaktuvu išsukti bananų tyrę, cukrų ir aliejų.
Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti.
Į plakinį suberti miltus su priedais. Viską gerai išmaišyti.
Į kiekvieną keksiukų formelę įdėti po gabalėlį šokolado ir krėsti paruoštą tešlą.
Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio vidurio, jis turi būti švarus.
Keksiukus išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.
Išplakti grietinėlę su milteliniu cukrumi, įpilti lengva srovele grietinėlės likerio ir gerai išmaišyti.
Paruoštą kremą tepti ant keksiukų ir pabarstyti spalvotais saldainukais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keksiukai su bananais ir medumi
-
Sūrio keksiukai
-
Evos šokoladiniai keksiukai
-
Moliūgų keksas su riešutais
-
Spelkeksas
-
Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Vanilinis keksas su varške ir džiovintom vyšniom
-
Manų kruopų keksas
-
Medaus pyragas su riešutais
-
Imbieriniai keksiukai
-
Moliūginiai keksiukai
-
Morkų keksiukai
-
Keksas su mėlynėmis
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Keksiukai su vaisiais
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bananai,
3 vienetai -
Pieniškas šokoladas,
100 gramų -
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų - Cukraus pudra, pagal skonį
-
grietinėlės likeris ,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską.
Kitame inde plaktuvu išsukti bananų tyrę, cukrų ir aliejų.
Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti.
Į plakinį suberti miltus su priedais. Viską gerai išmaišyti.
Į kiekvieną keksiukų formelę įdėti po gabalėlį šokolado ir krėsti paruoštą tešlą.Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio vidurio, jis turi būti švarus.
Keksiukus išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.Paruošti kremą:
Išplakti grietinėlę su milteliniu cukrumi, įpilti lengva srovele grietinėlės likerio ir gerai išmaišyti.
Paruoštą kremą tepti ant keksiukų ir pabarstyti spalvotais saldainukais.
Skanaus!