Moliūgo keksas su vyšniomis
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus
100 mililitrų sviestas
200 gramų miltai
300 gramų moliūgai
1 sauja vyšnios
100 mililitrų likeris
1 saujelė prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Pasiruoškite vyšnias: į puodą pilkite - 50 ml vandens, dėkite 50 g cukraus, pilkite likerį / vyną (cukraus kiekis priklauso nuo naudojamo alkoholio saldumo), dėkite prieskonius: žvaigždiškąjį anyžių, cinamono lazdelę, kvapiuosius ir juoduosius pipirus (nemaltus), gvazdikėlių. vanilės. Palaukiame, kol užvirs, tada berkite vyšnias, virkite apie 5 min, tada palikite bent pusvalandžiui.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
3.
Kiaušinius plakite su 100 g cukraus iki putotos masės, tada supilkite tirpintą sviestą.
4.
Burokine tarka sutarkuokite moliūgą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę.Tešla bus tirštoka.
5.
Tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias (nuo vyšnių gerai nupilkite skystį, kuriame jos virė) ir pilkite tešlą į kepimo formą.
Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
6.
Ant iškepto pyrago galite užpilti paruoštą glaistą: cukras pudra + citrinos sultys.

Populiariausi receptai šią savaitę

Moliūgo keksas su vyšniomis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pasiruoškite vyšnias: į puodą pilkite - 50 ml vandens, dėkite 50 g cukraus, pilkite likerį / vyną (cukraus kiekis priklauso nuo naudojamo alkoholio saldumo), dėkite prieskonius: žvaigždiškąjį anyžių, cinamono lazdelę, kvapiuosius ir juoduosius pipirus (nemaltus), gvazdikėlių. vanilės. Palaukiame, kol užvirs, tada berkite vyšnias, virkite apie 5 min, tada palikite bent pusvalandžiui.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.

  3. Kiaušinius plakite su 100 g cukraus iki putotos masės, tada supilkite tirpintą sviestą.

  4. Burokine tarka sutarkuokite moliūgą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę.Tešla bus tirštoka.

  5. Tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias (nuo vyšnių gerai nupilkite skystį, kuriame jos virė) ir pilkite tešlą į kepimo formą.
    Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

  6. Ant iškepto pyrago galite užpilti paruoštą glaistą: cukras pudra + citrinos sultys.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų