Velniški keksiukai su ganašo kremu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Keksiukų tešla tiesiog tobula – idealiai tinkantis žodis apibūdinimui. O kremo skanumas… Tirpstantis burnoje… Bet, neparagavę – nesužinosit! Išbandykite ir Jūs šį Keksiukų tešla tiesiog tobula – idealiai tinkantis žodis apibūdinimui. O kremo skanumas… Tirpstantis burnoje… Bet, neparagavę – nesužinosit! Išbandykite ir Jūs šį amerikietišką, neapsakomai nuostabų skanumyną. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
750 mililitrų miltai
500 mililitrų cukrus
340 gramų sviestas
250 mililitrų grietinė
4 vienetai kiaušiniai
180 mililitrų kakava
180 mililitrų vanduo (karšto)
1 arbatinis šaukštelis kepimo soda
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis druska
Kremui:
375 mililitrai grietinėlės, 35%
340 gramų juodojo šokolado
4 valgomieji šaukštai cukraus sirupas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Karštą vandenį gerai sumaišome su kakava.
2.
Sviestą išlydome puode, sudedame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus beveik ištirps, vis pamaišant. Tuomet supilame į indą, plakame elektriniu plakikliu pora minučių, paliekame pravėsti, po to vėl plakame porą minučių.
3.
Atskirame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, kepinių soda ir druska.
4.
Į sviesto masę įmušame vieną kiaušinį, gerai išmaišome, ir taip visus kiaušinius įmušame ir vis gerai išmaišome. Tada įmaišome kakavą, gerai išplakame. Po to įsijojame trečdalį miltų, sudedame pusę grietinės, gerai išmaišome, įsijojame kitą trečdalį miltų, vėl grietinė ir gerai išmaišome, galiausiai įsijojame likusius miltus ir plakame keletą minučių. Turime gauti vientisą, gana tirštą tešlą.
5.
Į metalines keksiukų formeles įdėkite po 1 keksiukų popieriaus formelę, pilkite tiek tešlos, kad iki formelės kraštų liktų apie 0,5 cm. Jei norite mažesnių keksiukų, bet didesnio kiekio, tuomet pilkite mažiau tešlos. Iš viso bus ~24 keksiukai.
6.
Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C, 20 min, prieš ištraukiant patikrinkite dantų krapštuku, ar keksiukų vidus tikrai iškepęs.
7.
Ganache kremas: užkaičiame puodą su vandeniu, ant jo dedame dubenį, sudedame visą šokoladą, supilame cukraus sirupą, ir kaitiname puodą su vandeniu, kol šokoladas pradeda tirpti, tuomet vis pamašome, kol gauname vientisą masę. Kaitrą sumažiname iki silpnos, tada supilame grietinėlę ir viską išmaišome iki vientisos masės. Indą su šokoladu nukeliame nuo puodo, paliekame atvėsti kambario temperatūroje vis pamaišant, po to dedame į šaldytuvą maždaug 1 h, ir tame tarpe kremą pamaišome kas 10 min. Kai masė sustengs, tepame ant keksiukų. Aš naudojau tiesiog paprastą guminę mentelę.

Populiariausi receptai šią savaitę

Velniški keksiukai su ganašo kremu

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Keksiukų tešla tiesiog tobula – idealiai tinkantis žodis apibūdinimui. O kremo skanumas… Tirpstantis burnoje… Bet, neparagavę – nesužinosit! Išbandykite ir Jūs šį ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Karštą vandenį gerai sumaišome su kakava.

  2. Sviestą išlydome puode, sudedame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus beveik ištirps, vis pamaišant. Tuomet supilame į indą, plakame elektriniu plakikliu pora minučių, paliekame pravėsti, po to vėl plakame porą minučių.

  3. Atskirame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, kepinių soda ir druska.

  4. Į sviesto masę įmušame vieną kiaušinį, gerai išmaišome, ir taip visus kiaušinius įmušame ir vis gerai išmaišome. Tada įmaišome kakavą, gerai išplakame. Po to įsijojame trečdalį miltų, sudedame pusę grietinės, gerai išmaišome, įsijojame kitą trečdalį miltų, vėl grietinė ir gerai išmaišome, galiausiai įsijojame likusius miltus ir plakame keletą minučių. Turime gauti vientisą, gana tirštą tešlą.

  5. Į metalines keksiukų formeles įdėkite po 1 keksiukų popieriaus formelę, pilkite tiek tešlos, kad iki formelės kraštų liktų apie 0,5 cm. Jei norite mažesnių keksiukų, bet didesnio kiekio, tuomet pilkite mažiau tešlos. Iš viso bus ~24 keksiukai.

  6. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C, 20 min, prieš ištraukiant patikrinkite dantų krapštuku, ar keksiukų vidus tikrai iškepęs.

  7. Ganache kremas: užkaičiame puodą su vandeniu, ant jo dedame dubenį, sudedame visą šokoladą, supilame cukraus sirupą, ir kaitiname puodą su vandeniu, kol šokoladas pradeda tirpti, tuomet vis pamašome, kol gauname vientisą masę. Kaitrą sumažiname iki silpnos, tada supilame grietinėlę ir viską išmaišome iki vientisos masės. Indą su šokoladu nukeliame nuo puodo, paliekame atvėsti kambario temperatūroje vis pamaišant, po to dedame į šaldytuvą maždaug 1 h, ir tame tarpe kremą pamaišome kas 10 min. Kai masė sustengs, tepame ant keksiukų. Aš naudojau tiesiog paprastą guminę mentelę.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų