Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Keptos veršienos šlaunelės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | veršiena (šlaunelės) |
| 100 gramų | kiaulienos lašiniai (šviežių ar rūkytų) |
| 1 vienetas | morkos |
| 1 vienetas | salierai |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Sibiro koldūnai
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Šašlykai su granatų sulčių padažu
-
Kiaulienos kukuliai tešloje
-
Kepsniai su sūriu
-
Kopūstainiai su mėsa
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Kotletukai su morkomis
-
Dešrelės su įdaru
-
Paprasti virtinukai su mėsa
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Kaimiškas pjausnys
-
Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
-
Veršienos muštiniai
-
Kiaulienos su kruopom apkepas
-
Orkaitėje keptas paršelis
-
Orkaitėje kepti kotletai
-
Paprikų laiveliai
Keptos veršienos šlaunelės
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šlaunelės,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, šviežių ar rūkytų,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (6)
-
kamane
2014-03-10 18:54
O kur vista?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
