
1 kilogramas | veršiena (šlaunelės) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (šviežių ar rūkytų) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dešrelės su įdaru
-
Kaukazietiškas šašlykas
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
-
Naminiai kotletukai
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Kiniškos šventės namuose
-
Mėsos - daržovių troškinys
-
Plovas
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
-
Totoriški avienos maltiniai
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Labai skanus sprandinės vertinis su keptomis daržovėmis
-
Kepta jautienos nugarinė
-
Šernienos kepsnys lenkiškai
-
Faršu įdaryti pomidorai
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Kepsnys su persikų padažu
-
Kepta menkė
-
Basturma
Keptos veršienos šlaunelės

- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šlaunelės,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, šviežių ar rūkytų,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Komentarai (6)
-
kamane
2014-03-10 18:54
O kur vista?