1 kilogramas | veršiena (šlaunelės) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (šviežių ar rūkytų) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grill dešrelės
- Itališka veršienos filė
- Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Farširuotas žiedinis kopūstas
- Kiaulienos kepsnys su kmynais
- Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
- Sūrio ir kiaušinių vyniotinis
- Šašlykai
- Zuikis - vyniotinis su šparagais ir raudona paprika
- Su kefyru marinuoti šašlykai
- Įdarytos paprikos
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Veršienos šašlykas
- Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
- Kaspinėliai su špinatais
- Italijos kukuliai
- Kibinai "Su meile"
- Jautienos šašlykas
Keptos veršienos šlaunelės
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šlaunelės,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, šviežių ar rūkytų,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Komentarai (6)
-
kamane
2014-03-10 18:54
O kur vista?