šiek tiek | jūros lydeka (ar menkė) |
šiek tiek | acto |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | pomidorų padažas |
šiek tiek | morkos (virtos) |
šiek tiek | obuoliai |
šiek tiek | žalumynų |
Jūros lydeka, menkė ar kita šaldyta žuvis dvi valandas pamirkoma vandenyje su actu (actas ištraukia jūros žuvies specifinį kvapą), žuvis nuplaunama, supjaustoma gabaliukais, apveliama miltais, sumaišytais su druska ir maltais pipirais, kepama aliejuje. Ataušinama. Gabalai dedami į indą ir užpilami saldžiarūgščiu skaidriu marinatu ar aštriu pomidorų padažu. Palaikoma 2—3 val. Žuvis sudedama į didesnę silkinę, puošiama virtų morkų griežinėliais ar aliejuje pakepintomis obuolių skiltelėmis, užbarstoma žalumynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladinės braškės
- Silkė morkų ir svogūnų patale
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kalakutiena
- Vištienos tortas
- Pica su jūros gėrybėmis
- Kalakutienos kepsneliai
- Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
- Pusryčiai "Dopingas"
- Egzotiškos Tortilijos
- Užkandis su silke stiklinėje
- Paprikų laiveliai
- Liežuvio užkandėlė su majonezu
- Suktukai su varške
- Pica studentiška
- Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
- Greitas užkandis
- Paprikų suktinukai
- Bulvės daniškai
- Omletas su krabų lazdelėmis
- Greiti vištienos kąsneliai
Kepta žuvis marinate
- Paruošimo laikas:
- Jūros lydeka, ar menkė
- Actas
- Kvietiniai miltai
- Druska
- Juodieji pipirai
- Aliejus
- Pomidorų padažas
- Morkos, virtos
- Obuoliai
- Žalumynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
KEPTA ŽUVIS MARINATE
Jūros lydeka, menkė ar kita šaldyta žuvis dvi valandas pamirkoma vandenyje su actu (actas ištraukia jūros žuvies specifinį kvapą), žuvis nuplaunama, supjaustoma gabaliukais, apveliama miltais, sumaišytais su druska ir maltais pipirais, kepama aliejuje. Ataušinama. Gabalai dedami į indą ir užpilami saldžiarūgščiu skaidriu marinatu ar aštriu pomidorų padažu. Palaikoma 2—3 val. Žuvis sudedama į didesnę silkinę, puošiama virtų morkų griežinėliais ar aliejuje pakepintomis obuolių skiltelėmis, užbarstoma žalumynais.