Dubenyje sumaišyti miltus,kepimo miltelius,papriką, žiupsnį druskos ir tarkuotą sūrį.Sutarkuoti sviestą ir rankomis sutrinti su miltais,supilti kefyrą ir suminkyti tešlą.
Ant miltuoto stalo iškočioti tešlą,ir iš jos išspausti nedidelius sausainukus (aš juos spaudžiau taurele).
Kepti 180° temp. orkaitėje apie 12 min., kol gražiai pagels.Tešla gerai ir greitai susikinko, lengvai kočiojasi.
Šitie sausainukai maloniai nustebino savo skoniu ir puikiai tiks prie vyno taurės...

Sūrio sausainiai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų | miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | paprikos milteliai (rūkytos paprikos) |
100 gramų | sūris (parmezanas) |
150 gramų | sviestas (šaltas) |
3 stiklinės | kefyras |
šiek tiek | pomidorai (saulėje džiovinti, smulkiai pjaustyti) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Omleto keksiukai
-
Vyšninių pomidorų užkandėlė
-
Šventinė kiaušinių užkandėlė
-
Švediški vėžiai
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
-
Arvydo alyvuogių užkanda
-
Karaimų kibinai
-
Bulvių pyragėliai
-
Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
-
Burgundiškos pupelės
-
Keptų paprikų užkandis
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Galva
-
Užkanda "Braškės"
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Šaltiena
-
Traškios vištienos juostelės
-
Sumuštinukai su mozarelos sūriu
Sūrio sausainiai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Miltai,
400 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Paprikos milteliai, rūkytos paprikos,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, parmezanas,
100 gramų -
Sviestas, šaltas,
150 gramų -
Kefyras,
3 stiklinės - Pomidorai, saulėje džiovinti, smulkiai pjaustyti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišyti miltus,kepimo miltelius,papriką, žiupsnį druskos ir tarkuotą sūrį.Sutarkuoti sviestą ir rankomis sutrinti su miltais,supilti kefyrą ir suminkyti tešlą.
Ant miltuoto stalo iškočioti tešlą,ir iš jos išspausti nedidelius sausainukus (aš juos spaudžiau taurele).
Kepti 180° temp. orkaitėje apie 12 min., kol gražiai pagels.Tešla gerai ir greitai susikinko, lengvai kočiojasi.
Šitie sausainukai maloniai nustebino savo skoniu ir puikiai tiks prie vyno taurės...
Reklama:
Komentarai (3)
-
ina
2015-05-11 19:16
Neatitinka miltu kiekis.
-
H
2014-08-29 17:32
Pabadziau, skonis superinis. Labai patiko. Aciu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...