
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
100 gramų | medus |
1 vienetas | kiaušiniai |
100 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 valgomasis šaukštas | grietinė (kremui) |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 stiklinė | grietinė (kremui) |
šiek tiek | citrinų sultys (kremui) |
šiek tiek | graikiniai riešutai (kremui) |
šiek tiek | grietinėlės, 35% (standiklis, kremui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tobulosios mielinės spurgos
-
Riešutinis pyragas
-
Keksiukai
-
Pyragėliai su vaisiais
-
Aguoninės formelės
-
Prancūziški pyragėliai "Canneles"
-
Spurgos iš varškės
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Paprastas skanių spurgų receptas
-
Mini kreminio sūrio pyragėliai
-
Spurgos su vyšniomis
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Suktukai su varške
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu
-
Greiti pyragėliai - maišeliai
-
Greitieji kefyriniai pyragėliai
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Papajaus pyragėliai
-
Makaronų ir obuolių apkepas
-
Pyragėliai su žuvimi
Riešutinis pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2.5 stiklinės -
Medus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė, kremui,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinė, kremui,
1 stiklinė - Citrinų sultys, kremui
- Graikiniai riešutai, kremui
- Grietinėlė, 35%, standiklis, kremui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinti sviestą, įdėti medų ir šiek tiek dar pašildyti. Kiaušinį ištrinti su cukrumi, dėti sijotus miltus, kepimo miltelių ir pamažu įpilti sviestą su medumi, grietinę ir viską gerai išmaišyti. Tešla yra gana skystoka. Iš šios tešlos 170 0C orkaitėje iškepti 3 norimos formos papločius (aš kepiau vieną, tik paskui perpjauti buvo sudėtinga). Kepiau apie 20 minučių, kol gražiai parunda. Šiuos papločius kiekvieną sluoksniuoti, pertepant kremu. Jis gaminamas taip: grietinę išsukti su cukrumi, tada pilti citrinos sultis, smulkintus riešutus, galiausiai grietinės standiklį ir viską gerai išplakti mikserio pagalba. Taip pat šiuo kremu aptepame ir torčiuko šonus bei viršų. Papuošiau likusiais trupiniukais nuo pjaustytų paplotėlių, o iš kakavos išbarsčiau gėlytę. Deja, neturėjau konditerinio maišelio. Manau, būtų gražu išpiešti iš to pačio kremo ornamentus. Skanaus :)
Komentarai (5)
-
Monika
2014-11-15 17:43
Kazkas yra su grietine neteisingai..tai kiek visgi deti i krema??...
sauksta ar stikline?
-
Tesla
2014-03-04 11:59
Arba kazkas pamirsta prirasyti, arba ingriedientu per mazai arba per daug, tesla is siu ingriedientu toli grazu ne skysta, o beveik minkoma... :(