
15 gramų | želatina |
1 skardinė | ananasų (konservuoti) |
1 skardinė | persikai ( konservuoti) |
1 vienetas | obuoliai |
šiek tiek | sultys (( iš persikų ir ananasų skardinių)) |
šiek tiek | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Labai skani braškių sriuba
-
Abrikosų šerbetas
-
Vaisinis desertas
-
Sezaminis gardėsis
-
Rabarbarų kisielius su bananais
-
Varškės desertas su vaisiais
-
Varškės pyragas "Draugystė"
-
Grietinėlės desertas "Vasaros dangus"
-
Braškių pienas
-
Ledai ''Skanumėlis''
-
Grietinėlės ledai
-
Varškės kremas su vaisiais
-
Jogurtinis pudingas
-
Glazūruota varškė
-
Vasaros desertas
-
Nekeptas sausainių tortas su chalva
-
Vaflių tortas
-
Ananasų kukuliukai
-
Rageliai su kremu ir šilauogemis
-
Braškių desertas per minutę
Želė su vaisiais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Želatina,
15 gramų -
Ananasai, konservuoti,
1 skardinė -
Persikai, konservuoti,
1 skardinė -
Obuoliai,
1 vienetas - Sultys, ( iš persikų ir ananasų skardinių)
- Vanduo
Želatiną užmirkome vandenį iki išbrinks. Į dubenį nupilame sultys iš persikų ir ananasų skardinių, praskiedžiame vandenių iki norimo skonio bei kiekio. Formą, kurioje darysite želė sutepti aliejumi. Išbrinkusį želatiną kaitinti ant mažos ugnies iki visiškai ištirps. Ištirpintą želatiną sumaišyti su sultimis, viską perkošti per sietelį. Į formą įpilti tiek sulčių, kad nuo dugno būtu apie 0,5 cm. Įdėti į šaldymo kamerą iki sustings (žiūrėti, kad neužšaltu). Persikų puseles įpjauti juostelėmis ne iki galo ir sudėti apvertus gerąją pusią į apačią ant pirmo sustingusio želė sluoksnio. Iš obuolių išpjauti lapelius ir taipogi sudėti tarp persikų. Užpilti želė (vaisiai turėtu nepilnai pasidengti, neplaukioti jame). Įdėti į šaldymo kamerą iki sustings (žiūrėti, kad neužšaltu). Sudėti ananasų griežinėlius ir įpilti likusią žėlę, uždaryti dangteliu(nebūtina) ir dėti į šaldytuvą iki sustings. Sustingusią želė apversti ant lėkštės.
Komentarai (3)
-
rita
2018-04-24 20:29
; cia 15gr. zelatinos kokiam kiekiui