Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Duonos lazdelės
INGREDIENTAI:
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
| 7 gramai | mielės (sausos) |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| šiek tiek | aguonų |
| šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Migdolų nuga
-
Minkšti morkų keksiukai
-
Lengvai pagaminami keksiukai su šokoladu
-
Kondensuoto pieno keksiukai
-
Šokoladinis pyragėlis per 3 minutes
-
Pyragas su juodaisiais serbentais
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Bandelės su cinamonu
-
Trys muškietininkai - sausainiukai
-
Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
-
Duona be glitimo
-
Naminė balta duona
-
Jogurtinis pyragas
-
Sacher tortas Kalėdoms
-
Kalėdinis keksiukas
-
Minkštas meduolis
-
Obuolių pyragas
-
Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
-
Krekeriai
-
Tortas su varškės kremu
Duonos lazdelės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Aguonos
- Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį persijoti miltus. Mieles ištirpinti su cukrumi bei šiltu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes, o tada supilti į miltus. Pridėti druskos, aliejaus ir gerai išminkyti. Suminkyti į kamuolį, aptepti aliejumi, dėti į dubenį, apdengti folija ir palikti pastovėti 30 minučių.
Tešlą išminkyti ir padalinti į dalis. Kiekvieną dalį iškočioti 20 - 25 cm ilgio ir apvolioti aguonose arba sezamų sėklose. Duonos lazdeles išdėlioti kepomo formoje, ištiestoje kepimo popieriumi ir dar palikti 30 minučių pakilti.
Kepti įkaitintoje 220 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
