šiek tiek | bulvių |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | krapai |
Iš vakaro nuplautas bulves reikią plonai nuskusti, dar kartą nuplauti ir dėti į verdantį vandenį. Vanduo paprastai užverda, kol bulves nuskutame. Vanduo bulves turi vos vos apsemti, o jas sudėjus staiga užvirti. Dabar beriame druskos ir verdame ant mažesnės ugnies, kad vanduo vos judėtų. Kai jau bulvės apyminkštės, vandenį nupilame ir sausas bulves dar pagariname ant ugnies, visą puodą sukratome, tada uždedame keletą mažų gabalėlių sviesto, užbertame susmulkintų krapų ir, dar kartą gerai krestelėję puodą, išdedame bulves į dubenį.
Geriausia bulves virti garuose. Bulvės verda 15-20 min., žiūrint kokio senumo. Virti ne daugiau kaip du sluoksnius. Visai šviežias geriausia virti plačiame inde sudėtas vienu sluoksniu, tinka ir gilesnė keptuvė. Bebaigiant virti įdedama sviesto, vandeniui išgaravus, bulvės svieste kartu ir šiek tiek apkepa.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkė patale
- Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
- Ypatingieji kiaušinukai
- Kepti kiaušiniai
- Keptuvėje keptas varškės sūris
- Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
- Tortilijų suktinukai
- Sultingas Kebabas
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Karšti sumuštiniai su morkomis
- Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
- Šokoladinės vynuogės
- Silkė morkų ir svogūnų patale
- Sūrio suktinukai
- Šokoladinės braškės
- Kiaušinienė
- Žvynabudės muštiniai
- Įdarytas agurotis
- Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
- Vištienos vyniotinis
Bulvių virimas
- Bulvės
- Druska
- Sviestas
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Labai svarbu mokėti skaniai išvirti bulves. Tada ar jas valgysim vienas su sviestu, ar spirgučiais, ar duosim kaip priedą prie kitų patiekalų, ar naudosim įvairioms mišrainėms visur labai gerai tiks.
Iš vakaro nuplautas bulves reikią plonai nuskusti, dar kartą nuplauti ir dėti į verdantį vandenį. Vanduo paprastai užverda, kol bulves nuskutame. Vanduo bulves turi vos vos apsemti, o jas sudėjus staiga užvirti. Dabar beriame druskos ir verdame ant mažesnės ugnies, kad vanduo vos judėtų. Kai jau bulvės apyminkštės, vandenį nupilame ir sausas bulves dar pagariname ant ugnies, visą puodą sukratome, tada uždedame keletą mažų gabalėlių sviesto, užbertame susmulkintų krapų ir, dar kartą gerai krestelėję puodą, išdedame bulves į dubenį.
Geriausia bulves virti garuose. Bulvės verda 15-20 min., žiūrint kokio senumo. Virti ne daugiau kaip du sluoksnius. Visai šviežias geriausia virti plačiame inde sudėtas vienu sluoksniu, tinka ir gilesnė keptuvė. Bebaigiant virti įdedama sviesto, vandeniui išgaravus, bulvės svieste kartu ir šiek tiek apkepa.
Komentarai (9)
-
jiminy
2015-09-25 13:41
Kol atsakinėjau į klausimus, bulvės išvirė.
Jeigu rimtai, tai neblogas tinklapis.
-
ass
2012-04-26 09:09
gera sik.na turi!
-
viktoras
2011-03-05 22:11
kaip virti airiskas bulves kad neististu? :-?
-
agne
2010-03-05 23:05
nu jau bulbu nemoket issivirt %-) sudedi puodan bulbas nu ir uzpili vandeniu ir verdi :-)
-
Neziniukas
2010-03-05 21:47
per ilgai bulves viriau, tai nepavyko.Kaip zinoti ar bulvel isvire?mama sake su sakute pabadyti,bet nesuprantu....o bulves pirma ar vandeni deti?