Pavasariu alsuojanti pica
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų vištienos faršas
100 gramų fermentinio sūrio
50 gramų virto pieno sūris
1 vienetas pomidorai
2 valgomieji šaukštai adžika
1 valgomasis šaukštas majonezas
1 valgomasis šaukštas kečupas
1 pundelis krapai
0.5 arbatinio šaukštelio malta saldžioji paprika
0.5 arbatinio šaukštelio vištienos prieskoniai
1 žiupsnelis bazilikas
1 žiupsnelis raudonėliai (oreganas)
Tešlai:
500 gramų miltai
200 mililitrų vanduo
50 mililitrų aliejus
14 gramų sausos mielės
1 valgomasis šaukštas cukrus
1 valgomasis šaukštas druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).
2.
Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.
3.
Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.
4.
Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.
5.
Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.
6.
Krapus nuplaukite ir sukapokite.
7.
Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.
8.
Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.
9.
Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.
10.
Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Pavasariu alsuojanti pica

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Tešlai:
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).

  2. Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.

  3. Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.

  4. Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.

  5. Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.

  6. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

  7. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.

  8. Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.

  9. Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.

  10. Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų