Pavasariu alsuojanti pica
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų vištienos faršas
100 gramų fermentinio sūrio
50 gramų virto pieno sūris
1 vienetas pomidorai
2 valgomieji šaukštai adžikos
1 valgomasis šaukštas majonezas
1 valgomasis šaukštas kečupas
1 pundelis krapai
0.5 arbatinio šaukštelio malta saldžioji raudonoji paprika
0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių vištienai
1 žiupsnelis bazilikas
1 žiupsnelis džiovintas raudonėlis
Tešlai:
500 gramų miltai
200 mililitrų vanduo
50 mililitrų aliejaus
14 gramų sausų mielių
1 valgomasis šaukštas cukrus
1 valgomasis šaukštas druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).
2.
Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.
3.
Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.
4.
Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.
5.
Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.
6.
Krapus nuplaukite ir sukapokite.
7.
Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.
8.
Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.
9.
Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.
10.
Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Pavasariu alsuojanti pica

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Tešlai:
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).

  2. Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.

  3. Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.

  4. Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.

  5. Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.

  6. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

  7. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.

  8. Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.

  9. Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.

  10. Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų