390 gramų | kvietiniai miltai |
180 mililitrų | pienas |
15 gramų | mielės (šviežios) |
40 gramų | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | uogienė |
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žagarėliai
- Bandelės prie arbatos
- Šventinis skruzdėlynas su "DanSukker" cukraus milteliais
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Dvispalvis pyragas
- Lengvai padaromi purūs žagarėliai
- Sausainiai su šokoladu
- Dietiškas torčiukas
- Avižinės bandelės
- Arbatinės bandelės
- Pyragas prie sultinio ar sriubos
- Kepsniukai su sūriu
- Švediškos bandelės
- Sausainiai "Obuoliai pataluose"
- Tortas „Bitutė“
- Karštas pyragas
- Alaus sausainiai
- Tortas Mylimiausiajam
- Mielieji šuniukai
- Aguonų-migdolų pyragas
Bulka staigmena
-
Kvietiniai miltai,
390 gramų -
Pienas,
180 mililitrų -
Mielės, šviežios,
15 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Vanilinis cukrus
-
Kiaušiniai,
2 vienetai - Uogienė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpiname su šiltu pienu ir paliekame, kol suburbuliuos. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogienę, ir minkykite tešlą. Kai tešla bus gerai suminkyta, ją padėkite šiltai kilti apie 40 minučių.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.
Komentarai (4)
-
Margo
2011-07-21 20:41
Batonas, ne bulka :)