Mieles ištirpiname su šiltu pienu ir paliekame, kol suburbuliuos. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogienę, ir minkykite tešlą. Kai tešla bus gerai suminkyta, ją padėkite šiltai kilti apie 40 minučių.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.
Bulka staigmena
INGREDIENTAI:
| 390 gramų | kvietiniai miltai |
| 180 mililitrų | pienas |
| 15 gramų | mielės (šviežios) |
| 40 gramų | sviestas |
| 4 valgomieji šaukštai | cukrus |
| 0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
| šiek tiek | vanilinis cukrus |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| šiek tiek | uogienė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kukurūzų pyragas su moliūgu
-
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
-
Šokoladiniai sausainiai su kokosu
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Keksiukai – saldukai
-
Dvispalvis keksas su šokoladu
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Medaus tortas
-
Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Prancūziškas pyragas
-
Tiramisu
-
Keksas su mėlynėmis
-
Avietiniai keksiukai
-
Gėlytė su pagardinimu
-
Prancūziška duona
-
naminė duonelė
-
Skanusis keksiukas
-
Aguoniniai pyragėliai
-
Vaflių tortas
Bulka staigmena
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
390 gramų -
Pienas,
180 mililitrų -
Mielės, šviežios,
15 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Vanilinis cukrus
-
Kiaušiniai,
2 vienetai - Uogienė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpiname su šiltu pienu ir paliekame, kol suburbuliuos. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogienę, ir minkykite tešlą. Kai tešla bus gerai suminkyta, ją padėkite šiltai kilti apie 40 minučių.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Margo
2011-07-21 20:41
Batonas, ne bulka :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
