Arbūzų šerbetas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
INGREDIENTAI:
300 mililitrų vanduo
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
4 valgomieji šaukštai cukrus
šiek tiek vaisiai
800 gramų arbūzų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
Cukrų užpilkite vandeniu ir virkite ant mažo kaitrumo ugnies apie 15 min., kol ištirps.

Išskobkite arbūzo minkštimą, išrinkite sėklas, sugrūskite jį, kad neliktų didelių gabaliukų, sumaišykite su sirupu (vandenyje ištirpintas cukrus) ir citrinų sultimis. Palikite šaldytuve 4 valandoms.

Po to viską vėl sumaišykite, pagrūskite ir įdėkite į šaldytuvą dar 4 valandoms. Taip reiktų kartoti keletą kartų, tam, kad neliktų didelių ledo gabalų.

Baigus serviruokite su vaisiais ar bazilikų lapeliais :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Arbūzų šerbetas

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Cukrų užpilkite vandeniu ir virkite ant mažo kaitrumo ugnies apie 15 min., kol ištirps.

Išskobkite arbūzo minkštimą, išrinkite sėklas, sugrūskite jį, kad neliktų didelių gabaliukų, sumaišykite su sirupu (vandenyje ištirpintas cukrus) ir citrinų sultimis. Palikite šaldytuve 4 valandoms.

Po to viską vėl sumaišykite, pagrūskite ir įdėkite į šaldytuvą dar 4 valandoms. Taip reiktų kartoti keletą kartų, tam, kad neliktų didelių ledo gabalų.

Baigus serviruokite su vaisiais ar bazilikų lapeliais :)

Reklama:

Komentarai (9)


  • Banduziai7 2012-08-25 17:25

    Geras litras ledų gaunas, tai čia jau pagal jus tos porcijos :) :-)


  • ka as zinau kas cia?! 2012-07-28 19:17

    kiek porciju gausis? :parselis: :valgau: :alus: :bravo:


  • banduziai7 2011-11-20 15:40

    Ne, šis šerbetas serviruojamas baziliku, mėta čia būtų visai ne prie ko ;)


  • Indre 2011-11-20 15:30

    Serviruoti su baziliku lapeliais??? :D gal norejote pasakyti su metu lapeliais?


  • (anonimas) 2011-11-19 20:46

    :super: :super: :super: :super:


  • Eva 2011-11-16 21:55

    atrodo skanus 8-|


  • deimante 2011-10-27 12:00

    %-) labai skanu


Daugiau receptų