Bajoriška kiaušinienė su voveraitėmis
AUTORIUS:
Natalija
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
400 galvų voveraitės (šviežios)
5 vienetai kiaušiniai
50 gramų svogūnai
2 valgomieji šaukštai obelių aliejus
šiek tiek kokosų pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Grybus gerai nuvalyti, nuplauti, nusausinti. Didesnes voveraites perpjauti pusiau. Sudėti į keptuvę su įkaitintu "Obelių" sviesto skonio aliejų aliejumi ir kepinti, kol išdaruos vanduo. Tada sudėti susmulkintą svogūną ir kepinti, kol viskas gražiais apskrus. Kiaušinius suplakti su druska bei pipirais ir kepti, vis pamaišant, kol kiaušiniai iškeps.

Sotūs pusryčiai iš pieno produktų būdingi lenkų bajorų virtuvei, kuri glaudžiai susijusi su lietuviškąją, o grybai būdavo dažnas produktas didikų virtuvėje. Tad kiaušinienę su voveraitėmis galima drąsiai vadinti bajoriškais pusryčiais.


Šaltinis: Žurnalas "Geri patarimai"

Populiariausi receptai šią savaitę

Bajoriška kiaušinienė su voveraitėmis

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Grybus gerai nuvalyti, nuplauti, nusausinti. Didesnes voveraites perpjauti pusiau. Sudėti į keptuvę su įkaitintu "Obelių" sviesto skonio aliejų aliejumi ir kepinti, kol išdaruos vanduo. Tada sudėti susmulkintą svogūną ir kepinti, kol viskas gražiais apskrus. Kiaušinius suplakti su druska bei pipirais ir kepti, vis pamaišant, kol kiaušiniai iškeps.

Sotūs pusryčiai iš pieno produktų būdingi lenkų bajorų virtuvei, kuri glaudžiai susijusi su lietuviškąją, o grybai būdavo dažnas produktas didikų virtuvėje. Tad kiaušinienę su voveraitėmis galima drąsiai vadinti bajoriškais pusryčiais.


Šaltinis: Žurnalas "Geri patarimai"

Receptą atsiuntė Natalija
Reklama:

Komentarai (3)


  • Andrius 2015-05-10 17:19

    Jeigu pagal receptą darytų zmogus, kuris virtuvėje nepratęs suktis, tai jam nelabai kas gautųsi pagal tokius receptus.....
    Atidumo reiktų rašantiems....
    Ingredientas - kokosų pienas, nei kieko, nei kur ji dėti, neaišku :)


Daugiau receptų