
400 galvų | voveraitės (šviežios) |
5 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
šiek tiek | kokosų pienas |
Sotūs pusryčiai iš pieno produktų būdingi lenkų bajorų virtuvei, kuri glaudžiai susijusi su lietuviškąją, o grybai būdavo dažnas produktas didikų virtuvėje. Tad kiaušinienę su voveraitėmis galima drąsiai vadinti bajoriškais pusryčiais.
Šaltinis: Žurnalas "Geri patarimai"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mūsų šašlikas
-
Troškinta vištiena
-
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
-
Skanus viščiukas
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Lašiša „My little secret“
-
Plekšnės filė su plutele
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
-
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys “Armonika”
-
Makaronai su vištiena kario padaže
-
Greitas bulvių apkepas
-
Saldžiarūgštė vištiena
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Vištienos šašlykas
-
Vištienos file džiūvėvėsliuose
-
Kepsnys su makaronais
-
Žuvis su cukinija
Bajoriška kiaušinienė su voveraitėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Voveraitės, šviežios,
400 galvų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Svogūnai,
50 gramų -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Kokosų pienas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus gerai nuvalyti, nuplauti, nusausinti. Didesnes voveraites perpjauti pusiau. Sudėti į keptuvę su įkaitintu "Obelių" sviesto skonio aliejų aliejumi ir kepinti, kol išdaruos vanduo. Tada sudėti susmulkintą svogūną ir kepinti, kol viskas gražiais apskrus. Kiaušinius suplakti su druska bei pipirais ir kepti, vis pamaišant, kol kiaušiniai iškeps.
Sotūs pusryčiai iš pieno produktų būdingi lenkų bajorų virtuvei, kuri glaudžiai susijusi su lietuviškąją, o grybai būdavo dažnas produktas didikų virtuvėje. Tad kiaušinienę su voveraitėmis galima drąsiai vadinti bajoriškais pusryčiais.
Šaltinis: Žurnalas "Geri patarimai"
Komentarai (3)
-
Andrius
2015-05-10 17:19
Jeigu pagal receptą darytų zmogus, kuris virtuvėje nepratęs suktis, tai jam nelabai kas gautųsi pagal tokius receptus.....
Atidumo reiktų rašantiems....
Ingredientas - kokosų pienas, nei kieko, nei kur ji dėti, neaišku :)