Vytintos dešros
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek kardamonas (maltas)
šiek tiek muskatas (maltas)
1 vienetas česnakas (skiltelė, smulkinta)
0.3 arbatinio šaukštelio kalendra (smulkinta)
3 kilogramai kiauliena
100 gramų druska
0.3 arbatinio šaukštelio juodieji pipirai
0.5 arbatinio šaukštelio kvapieji pipirai
1 valgomasis šaukštas degtinė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vytintos dešros

Komentarai: 15
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.

Reklama:

Komentarai (15)


  • andrius 2011-07-07 20:07

    zmonos meneskiu ipilk,tikrai bus raudona


  • HoRuS 2010-12-19 23:12

    Kalio salietrą naudoja maistui, bet geriau nesinuodykit o palikit ją tręšti darža... Geriau naudot degtinę ir truputį cukraus


  • Tom 2010-12-18 21:43

    Tinka jei nesaldyta.


  • Sigitas 2010-12-18 19:49

    Sveiki,o ar tinka mesa is parduotuves .Gal kas bande parasykit.


  • Ignotas 2010-02-02 09:26

    manyčiau, kad tinginių darbas yra visą mėsą permalti. Jei jau laikytis senolių tradicijų, permalti galima iki trečdalio mėsos, visa kita gražiai supjaustoma peiliu kubeliais 5-8 milimetrų dydžio. Darbo yra, reikia prisikviesti visą šeimą komandiniam darbui, ypač, jei paršas užaugo virš 150 kg, :super: bet, patikėkit, rezultatas nenuvilia: jokiose maximose tokių dešrų nerasit.


  • romas 2010-01-30 16:01

    raimi,yra speceli maistinė,bet kur jos gauti ????,jas naudoja mėsinėse.


  • raimis 2010-01-30 12:34

    rule ieskai salietros - ieskai sau ligos.matosi kad tu buka.tad desros tau bus radonos jeigu ypilsi raudono guaso su druska....


  • Rule 2010-01-29 21:26

    na is kur tos salietros gauti kad desreles raudonesnes butu %-)


  • romas 2010-01-07 11:34

    Taip salietra duoda raudonumą ir daugiau nieko,bet ką panaudoti,kad mėsytė būtų raudona,nes šiaip dešra truputi papilkėja


  • hormonas 2010-01-06 21:22

    Be chemijos galima nenaudoti nieko, t.y. salietra skoniui nieko neduoda, tik padaro desra raudonai grazia.


Daugiau receptų