1 kilogramas | veršiena (šlaunelės) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (šviežių ar rūkytų) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Virtiniai su mėsa
- Turkiškas kebabas
- Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
- Paprastieji šašlykai
- Kukuliai su padažu
- Aštrus šašlykas
- Kiauliena grill
- Bačkonių suktinukas
- Rūkytas kumpis, keptas folijoje
- Kepta triušiena
- Avienos šašlykas
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Bulvių apkepas su šparagais
- Stirnienos vyniotiniai
- Bulvių patiekalas
- Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
- Ukrainietiškas mėsos apkepas
- Neįprasti šašlykai
- Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
- Vasaros šašlykas
Keptos veršienos šlaunelės
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šlaunelės,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, šviežių ar rūkytų,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
Komentarai (6)
-
kamane
2014-03-10 18:54
O kur vista?