1 kilogramas | gudobelė (uogos) |
1 kilogramas | cukrus |
300 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Konservuoti grybai
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Marinuoti grybai
- Braškinė uogienė
- Rauginti agurkai
- Obuolių ir moliūgų uogienė
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Pipirmėtės sultys
- Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
- Aviečių kompotas su apelsinais
- Kaukazinių slyvaičių kompotas
- Marinuoti agrastai
- Mišrainė su ryžiais
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Rabarbarų kompotas
- Vyšnių uogienė 2
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Padažas "Uncle Ben's"
Gudobelių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Gudobelė, uogos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
300 mililitrų - Vanilinis cukrus
- Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Komentarai (7)
-
jonas
2016-09-22 15:11
Ką daryti su uogomis
-
bela
2016-07-15 13:53
o kaip su gudobeliu kauliukai su jais reikia virti ar juos kaip nors isimti. Bandziau virti tik ka nuskintas su kauliukais nelabai kas gavosi, nepatiko
-
Elena
2014-09-30 08:52
ilgiausiai uztruko uogu paruosimas..pjoviau pusiau ir valiau seklas..cukraus dejau maziau nei parasyta, nes visada apsigaunu su saldumu..zodziu is 1kg uogu gavosi 1.25l uogienes..gal jas reikejo "pablenderiuot" kad marmeladas gautusi..