Aguonų vyniotinis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
200 gramų kvietiniai miltai
50 gramų sviestas
šiek tiek druska
5 valgomieji šaukštai vanduo (šiltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Įdarui dar reikės:

200 g permaltų aguonų,
50 g sviesto,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio cinamono,
50 g razinų,
50 g sviesto (aptepti).

Į didesnį indą suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir įpilti 5 šaukštus šilto vandens. Sviestą ištirpinti, taip pat supilti į duobutę. Tešlą maišyti užverčiant miltus iš kraštų į vidurį. Gerai suminkyti tešlą, suformuoti rutulį, aptepti tirpintu sviestu, suvynioti į foliją ir laikyti 0,5 val. šiltai.
Įdarui sumaltas aguonas sumaišyti su cukrumi, cinamonu, įpilti tirpinto sviesto, kad masė būtų lengvai tepama. Tešlą labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto drobinio rankšluosčio, paviršių aptepti tirpintu sviestu. Tešlos lakštą ištempti rankomis, kad tešla būtų kuo plonesnė. Tešlą aptepti aguonų mase, sudėti išmirkytas ir nusausintas razinas. Vyniotinio kraštus, pirmiausia ilgesnius, po to trumpesnius, užlenkti. Rankšluosčiu suvynioti vyniotinį, dėti į riebalais išteptą formą, aptepti sviestu viršų, kepti 200°C temperatūroje apie 45 min. Iškeptą pabarstyti miltiniu cukrumi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aguonų vyniotinis

Komentarai: 29
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui dar reikės:

200 g permaltų aguonų,
50 g sviesto,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio cinamono,
50 g razinų,
50 g sviesto (aptepti).

Į didesnį indą suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir įpilti 5 šaukštus šilto vandens. Sviestą ištirpinti, taip pat supilti į duobutę. Tešlą maišyti užverčiant miltus iš kraštų į vidurį. Gerai suminkyti tešlą, suformuoti rutulį, aptepti tirpintu sviestu, suvynioti į foliją ir laikyti 0,5 val. šiltai.
Įdarui sumaltas aguonas sumaišyti su cukrumi, cinamonu, įpilti tirpinto sviesto, kad masė būtų lengvai tepama. Tešlą labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto drobinio rankšluosčio, paviršių aptepti tirpintu sviestu. Tešlos lakštą ištempti rankomis, kad tešla būtų kuo plonesnė. Tešlą aptepti aguonų mase, sudėti išmirkytas ir nusausintas razinas. Vyniotinio kraštus, pirmiausia ilgesnius, po to trumpesnius, užlenkti. Rankšluosčiu suvynioti vyniotinį, dėti į riebalais išteptą formą, aptepti sviestu viršų, kepti 200°C temperatūroje apie 45 min. Iškeptą pabarstyti miltiniu cukrumi.

Reklama:

Komentarai (29)


  • mes 2009-12-18 17:46

    le :myliu: :parselis: :taip:


  • mes 2009-12-18 17:45

    ar norite sužinoti kas aš toks ?????????????????????????????????????? :-*


  • mes 2009-12-18 17:43

    ingrentai:
    obuoliai rūgštūs750gramų [:-) [:-)
    kvietiniai miltai ir taip toliau :fuu: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: [:-) :geda: :geda: :bloga: %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) :super: :parselis:


  • Leja 2009-12-16 09:37

    ... tikrai, ar mielių nereikia? Gausis kietas kaip padas...


  • Leja 2009-12-16 09:36

    ... noriu išbandyti, tačiau suabejojau, nes nenurodyta, ar reikia mielių, ar kepimo miltelių? Jei be jų, tada gausis koks- kietas. Gal čia klaida įsivėlė ir pamiršta nurodyti mieles?


  • brokoli 2009-11-11 18:56

    nu man tai aiskiai parasyta,ant miltais pabarstyto drobinio ranksluoscio plonai iskocioti nu ir aisku kad ant iskociotos teslos uztepti tirpinto sviesto.ass kaska netaip perskaitei ;-) [:-)


  • ass 2009-11-04 20:54

    nu man nedasyla nejaugi reikia ranksluosti sviestu aptepti? :-)


  • jolita 2009-09-25 18:37

    pats skaniausias koki darius pyraga,si receptuka seniai zinojau,bet ziauriai skanus :super:


  • siga 2009-09-03 17:17

    labai skanu tikras gardumelis :jee: :super: :parselis: :jee: :-* :taip:


  • aldas 2009-09-01 21:19

    nesamone jeigu kepsite turetu gautis sausainis bet ne piragas.Tokie viniotiniai kepami mieline tesla.Nuotrauka grazi.


Daugiau receptų