
Vaisinis pyragas
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų | razinos | |
250 gramų | sviestas | |
240 gramų | miltai | |
10 vienetų | džiovintų figų | |
10 vienetų | džiovintų abrikosų | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
150 mililitrų | konjakas (arba apelsinų sulčių) | |
135 gramai | dansukker cukrus farinas | |
65 gramai | lazdyno riešutai | |
50 gramų | migdolai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | sviestas | |
Apibarstyti: | ||
šiek tiek | „dansukker“ cukraus milteliai | |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 valandai.
2.
Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
3.
Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.
4.
Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 minučių.
5.
Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grietinėlės pyragas
-
Braškiniai ledai
-
Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Migdoliniai triufeliai
-
Tinginys su riešutais
-
Želė tortas
-
Vaisiniai ežiukai
-
Vyšnių želė
-
Želės, varškės ir kokosų pieno desertas
-
Sausainių mišinys stiklainyje
-
Sveikuolių ledai
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Mini kreminio sūrio pyragėliai
-
Skanus želė ir šokolado desertas
-
Kuskuso desertas
-
Gaivinantis želė ir vaisių desertas
-
Sausainių tortas
-
Želė "Trispalvė"
-
Citrininiai drebučiai
Vaisinis pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Razinos,
250 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Miltai,
240 gramų -
Džiovintos figos,
10 vienetų -
Džiovinti abrikosai,
10 vienetų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Konjakas, arba apelsinų sulčių,
150 mililitrų -
Dansukker cukrus Farinas,
135 gramai -
Lazdyno riešutai,
65 gramai -
Migdolai,
50 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- „Dansukker“ cukraus milteliai
- Džiūvėsėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 valandai.
Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.
Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 minučių.
Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...