250 gramų | razinos | |
250 gramų | sviestas | |
240 gramų | miltai | |
10 vienetų | džiovintų figų | |
10 vienetų | džiovintų abrikosų | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
150 mililitrų | konjakas (arba apelsinų sulčių) | |
135 gramai | dansukker cukrus farinas | |
65 gramai | lazdyno riešutai | |
50 gramų | migdolai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | sviestas | |
Apibarstyti: | ||
šiek tiek | „dansukker“ cukraus milteliai | |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Imbieriniai saldainiai
- Šokoladiniai ledai
- Mascarpone pyragaičiai
- Naminė karamelė
- Melionų desertas
- Citrininiai drebučiai
- Grietinėlės gardėsis su braškėmis
- Vasariškas tortas
- Avižų ir kokosų juostelės
- Ledų desertas su „m&m“
- Braškiniai ledai
- Citrininiai putėsiai
- Vaisiniai ežiukai
- Mamos Mazarino pyragas
- Ryžių pudingas su braškėmis
- Obuolių tortas su varške
- Ridikėlių traškučiai
- Avietinė pasaka
- Vynuogės šokolade
- Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
Vaisinis pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Razinos,
250 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Miltai,
240 gramų -
Džiovintos figos,
10 vienetų -
Džiovinti abrikosai,
10 vienetų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Konjakas, arba apelsinų sulčių,
150 mililitrų -
Dansukker cukrus Farinas,
135 gramai -
Lazdyno riešutai,
65 gramai -
Migdolai,
50 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- „Dansukker“ cukraus milteliai
- Džiūvėsėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 valandai.
Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.
Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 minučių.
Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.