500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
150 gramų | fermentinio sūrio |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkė su raudonu grybų padažu
- Kiaušinių ir sausų makaronų užtepas su majonezu
- Įdaryti pomidorai
- Sočioji užkandėlė su silke
- Saldus užkandis
- Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
- Labai skanūs sumuštiniai
- Sūrio užkandis prie vyno
- Pusryčių užkandėlė
- Įdaryti obuoliai
- Salotos ananase
- Tortilijų tortukas su tunu
- Šventinė kiaušinių užkandėlė
- Triušienos kepenėlių keksiukai
- Braškės šokolade
- Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
- Įdaryti kiaušiniai
- Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
- Vėrinukai su kumpiu
- Maltinukai drebučiuose
Sūrio lazdelės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!