
500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
150 gramų | fermentinio sūrio |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lavašo sumuštiniai
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Velykų suktinukai - sushi
-
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
-
Šokoladinės braškės
-
Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
-
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Įdaryti vištiena pomidorai
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Lašišos bokšteliai
-
Užkandis su vytinta jautiena
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Pomidorų užkandėlė
-
Užkandėlė su rūkyta žuvimi
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Skanios "Bačkutės"
Sūrio lazdelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!