
500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
150 gramų | fermentinio sūrio |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Antiena drebučiuose (šaltiena)
-
Farširuoti kiaušiniai
-
Silkė su saulėgražomis
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Salotos ananase
-
Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
-
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
-
Autentiška meksikietiška "Guacamole"
-
Grybukai po sniegu
-
Kiškienos paštetas
-
Šventinė kiaušinių užkandėlė
-
Įdaryti vištiena pomidorai
-
Grybai krepšeliuose
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Vištiena drebučiuose
-
Sūrio rutuliukai
-
Apelsinai su ridikėliais
-
Suši
-
Įdaryti agurkai
-
Silkės su citrina
Sūrio lazdelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!