
500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
150 gramų | fermentinio sūrio |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Piciukai
-
Žėlė apelsino žievėje
-
Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Tortilijos su kumpeliu
-
Silkių vyniotiniai
-
Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
-
Lašišos ir agurko užkandis
-
Kiaušinukai Kūčioms
-
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Virtas vyniotinis
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
-
Duonos "suši"
-
Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
-
Džiovinti kopūstai
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Sumuštiniai su silke ir obuoliais
-
Avokado užtepėlė
Sūrio lazdelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.
Skanaus!