
560 gramų | kvietiniai miltai |
40 gramų | mielės |
70 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
80 gramų | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
šiek tiek | vanilinas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
1 litras | aliejaus |
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lengvai padaromi purūs žagarėliai
-
Mini čeburekai
-
Spurgos su meile ir varške
-
Bananai tešloje
-
Kokosiniai pyragaičiai
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Pikantiški pyragėliai
-
Obuolių pyragaičiai
-
Aguoniniai pyragėliai
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
-
Sūrio pyragėliai
-
Keksiukai su kakava
-
Cukinijų keksiukai
-
Greiti pyragėliai - maišeliai
-
Želiniai pyragėliai
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Pyragaičiai "Širdutės"
-
Meduoliukai
Spurgos

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
560 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
70 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
6 vienetai -
Sviestas,
80 gramų -
Pienas,
1 stiklinė - Vanilinas
- Citrinos, žievelė
-
Aliejus,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikia: vaisių tyrės, vyšnių uogienės ar kt.
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Komentarai (3)
-
renata
2014-12-21 07:35
As turiu spurgu formeles kepti kaip keksiukus kazin situ receptu ar galima