
4 vienetai | kiaušiniai (atskirti tryniai nuo baltymų) |
šiek tiek | grietinė (flakonuose arba sausa (pagaminta pagal instr.)) |
50 gramų | šokoladas (pieniškas) |
50 gramų | kakava ((milteliai)) |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | brendis |
šiek tiek | pistacijos (skrudintis, sūdytos be kevalo) |
šiek tiek | aviečių (šaldytos ar šviežios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nekeptas meduolių pyragas
-
Želė desertas su uogiene
-
Ryžių desertas
-
Braškių pienas
-
Žele desertas
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Citrininiai putėsiai
-
Tortas "Grietinė"
-
Naminiai ledai
-
Vaniliniai morengai
-
Tinginėlis
-
Ledai ant pagaliuko
-
Dribsniai su vaisiais
-
Vafliai su graikiniais riešutais
-
Pyragas „Sniegas“
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Tinginys su riešutais
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Desertas "Snieguolė"
-
Želinis desertas su juodu šokoladu
Šokoladinis desertas su grietinėle ir pistacijomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Kiaušiniai, atskirti tryniai nuo baltymų,
4 vienetai - Grietinė, flakonuose arba sausa (pagaminta pagal instr.)
-
Šokoladas, pieniškas,
50 gramų -
Kakava, (milteliai),
50 gramų -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai -
Brendis,
2 valgomieji šaukštai - Pistacijos, skrudintis, sūdytos be kevalo
- Avietės, šaldytos ar šviežios
Šokoladą, kakavos miltelius ir vandenį sudėti į dubenį ir kaitinant garų vonelėje maišyti iki vienalytės masės. Nuėmus nuo garų, suberti cukrų ir gerai išmaišyti.
Sviestą gerai išplakt kartu su brendžiu.
Gerai išplakti kiaušinių trynius ir ant jų supilti šokolado masę bei sudėti paruoštą sviestą.
Atsargiai įmaišyti į turimą masę kiaušinio baltymų plakinį. Supilstyti į desertines ir laikyti šaldytuve bent kelias valandas. Prieš patiekiant, dėkite grietinėlės, berkite riešutukų ir papuoškite avietėmis.