3D gėlės želėje
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
150 gramų želatina
2.5 litro vanduo
150 gramų cukrus
2 vienetai citrinų sultys
350 mililitrų pienas
4 vienetai valgomieji dažai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pradžiai reikėtu pasigaminti bespalvį želė pagrindą. Gėlės gražiausiai atrodo būtent bespalviam pagrinde, patikėkit išbandžiau visokių spalvų derinį.
2.
Žėlė gaminama santykių su vandenių 10g/200ml. Cukraus ir rūgštelės santykis pagal Jūsų skonį. Pas mane yra 2,5l plastikinis dubuo. Dubuo turėtu būti skaidrus (permatomas) tam kad Jūs procese galėtumėte matyti ką darote, kaip ir kur trūksta tam tikrų lapelių, žiedlapių ir pan.
3.
Atitinkamai aš darau pagrindą iš 2l vandens ir 100g želatinos. Jeigu įdėsite mažiau želatinos tai pagrindo konsistencija neleis daryti gėlių. Užmirkome 100g želatinos su 300ml vandens ir paliekam išbrinkti kokiai valandai, kol nepasidarys tiršta košė.
Kol želatina brinksta sumaišome likusį vandenį su citrinos sultymis arba citrinos rūgštim ir su cukrumi, pagal skonį. Patarimas: jeigu dėsite ne citrinų sultys, bet citrinos rūgšties – įlašinkite kelius lašelius citrinos kvapo koncentrato (tam, kad permušti želatinos gyvulinės kilmės kvapą). Kokį skonį gausite tokio skonio ir bus žėlė.
4.
Aš darau saldžiarūgštį skonį, netgi labiau rūgštesnį, nes tuomet ir žėlė gaivesnis. Tuomet pastatom mūsų išbrinkusią želatiną ant mažos ugnies nuolat maišydami kol visiškai ištirps. (Jokių būdų neleidžiame želatinos masei užvirti. Jei užvirs galite viską išmesti ir daryti naujai, nes nesustings). Ištirpusią želatina sumaišome su saldžiarūgščių vandenių. Dar paragaujame ir įdedam atitinkamai arba cukraus arba rūgštelės. Viska išmaišome ir perkošiame per sietelį į mūsų paruoštą dubenį, kuriame ir darysim žėlė. Paliekame šaldytuve iki sustings. Aš dažniausiai padarau iš vakaro ir palieku per naktį.
5.
Mūsų žėlė pagrindas sustingo ir jau galime daryti gėles. Gėlės daromos iš tos pačios želatinos ir pieno. Pienas mums duoda tinkamą sandarumo tankį. Jeigu bandysite daryti gėles iš kitos spalvos žėlė – jų paprasčiausiai nesimatys, jos bus skaidrios. Taip kad pienas yra būtinas.
Kadangi mano žėlė pagrindo dubuo yra 2,5l, tai man reikėjo apie 200ml pieno gėlėms pasigaminti ir dar apie 150ml spalvotam pagrindui užlieti.
6.
Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines). Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines). Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines).
7.
Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines).
8.
Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines).
9.
Pradedam mūsų kūrybą. Tam kad padaryti rožės žiedlapį mums reikia įsmeigti šaukštą į žėlė pagrindą ir užpilti gavusį tarpą (nuo šaukšto – jo iki galo neištraukus) norimos spalvos žėlė (t.y. sušvirkšti) kol tarpas užsipils pilnai, tuomet šaukštą atsargiai ištraukiame ir turime gražų žiedlapį. Taip sukiodami dubenį bei keisdami šaukštų dydį bei įsmeigimo kampo laipsnį padarysite rožę. Gėlių kuokelius darome paprasčiausiai įsmeigdami švirkštą į žėlė pagrindą skirtingo laipsnio kampu ir sušvirkšdami tam tikrą kiekį spalvoto žėlė.
10.
Kadangi mūsų dubuo yra permatomas visuomet galima atsargiai apversti ir pasižiūrėti kas mums gaunasi ir kur ko trūksta. Tam kad gėlės atrodytu tikroviškesnės tarp daromų žiedlapių būtinai turi būti tarpas. Chrizantemos žiedlapį darome paprasčiausiai įsmeigus švirkšto adata į žėlė pagrindą ir judindami adatą norima kryptimi sušvirkščiame norimos spalvos bei kiekio žėlė. Visuomet į paviršių išsiliejusį sušvirkšto spalvoto žėlė pašaliname su servetėlių pagalbą arba tiesiog šaukštų. Jeigu to nepadarysite – spalvos gali susilieti. Lapelius galima daryti įsmeigiant peilį į žėlė pagrindą ir užpilant gavusį tarpą norimos spalvos žėlė (peilis gali būti dantytasis tuomet lapeliai bus įdomesnį). Dabar tetrūksta Jūsų fantazijos.
11.
Viską, ką įsmeigiate į žėlė pagrindą neturi siekti dubens dugno 0,5cm. Visuomet apverskite ir pasižiūrėkite kas gaunasi, kur trūksta kokio lapelio ir pan. Padarydami viską ką suplanavę įdedame žėlė pusvalandžiui į šaldytuvą, tam kad gėlės sustingtu. Kol gėlės stingsta šaldytuve padarome užliejamą spalvotą pagrindą. Jis būtinas kaip gėlių fonas. Gali būti baltos, žalios, pagal pasirinkimą spalvos, tik ne skaidrus. Spalvotam pagrindui sumaišome pieną, želatiną, dažus – santykių 10g/200ml. Užpilame ant sustingusios žėlė su gėlėm ir vėl pašauname į šaldytuvą kol sustings. Sustingusį žėlė apverčiame ant lėkštės. Skanaus. Tikrai nustebinsite bent kokį išrankų ragautąją.
12.
Patarimas: jeigu jūsų dubuo buvo stiklinis tuomet tam kad išimti žėlė tereikia dubenį palaikyti karštam vandenį kelias sekundes arba su medinių iešmelių atsargiai atskirti žėlė kraštus nuo dubens. Iš plastikinio dubens žėlė išsiima lengviau, tereikia patampyti dubens kraštus į šonus ir žėlė „atšoks“ nuo jų.
13.
Darydami tokį žėlė vaikams, patariu nenaudoti maistinių dažų jas pakeisdami burokėlių, morkų, špinatų, mėlynųjų kopūstų sultymis. Tiesiog tuomet išspaudžiate daržovių sultys , želatiną išbrinkote piene santykių 1/5 kur 1dalis želatinos ir 5 dalis pieno. Tuomet ištirpinate piene želatiną ir įpilate norimos spalvos sulčių, arba darykit baltas ramunes iš pieno

KIEKVIENAS GAMYBOS ETAPAS YRA NUOTRAUKUOSE.

Populiariausi receptai šią savaitę

3D gėlės želėje

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pradžiai reikėtu pasigaminti bespalvį želė pagrindą. Gėlės gražiausiai atrodo būtent bespalviam pagrinde, patikėkit išbandžiau visokių spalvų derinį.

  2. Žėlė gaminama santykių su vandenių 10g/200ml. Cukraus ir rūgštelės santykis pagal Jūsų skonį. Pas mane yra 2,5l plastikinis dubuo. Dubuo turėtu būti skaidrus (permatomas) tam kad Jūs procese galėtumėte matyti ką darote, kaip ir kur trūksta tam tikrų lapelių, žiedlapių ir pan.

  3. Atitinkamai aš darau pagrindą iš 2l vandens ir 100g želatinos. Jeigu įdėsite mažiau želatinos tai pagrindo konsistencija neleis daryti gėlių. Užmirkome 100g želatinos su 300ml vandens ir paliekam išbrinkti kokiai valandai, kol nepasidarys tiršta košė.
    Kol želatina brinksta sumaišome likusį vandenį su citrinos sultymis arba citrinos rūgštim ir su cukrumi, pagal skonį. Patarimas: jeigu dėsite ne citrinų sultys, bet citrinos rūgšties – įlašinkite kelius lašelius citrinos kvapo koncentrato (tam, kad permušti želatinos gyvulinės kilmės kvapą). Kokį skonį gausite tokio skonio ir bus žėlė.

  4. Aš darau saldžiarūgštį skonį, netgi labiau rūgštesnį, nes tuomet ir žėlė gaivesnis. Tuomet pastatom mūsų išbrinkusią želatiną ant mažos ugnies nuolat maišydami kol visiškai ištirps. (Jokių būdų neleidžiame želatinos masei užvirti. Jei užvirs galite viską išmesti ir daryti naujai, nes nesustings). Ištirpusią želatina sumaišome su saldžiarūgščių vandenių. Dar paragaujame ir įdedam atitinkamai arba cukraus arba rūgštelės. Viska išmaišome ir perkošiame per sietelį į mūsų paruoštą dubenį, kuriame ir darysim žėlė. Paliekame šaldytuve iki sustings. Aš dažniausiai padarau iš vakaro ir palieku per naktį.

  5. Mūsų žėlė pagrindas sustingo ir jau galime daryti gėles. Gėlės daromos iš tos pačios želatinos ir pieno. Pienas mums duoda tinkamą sandarumo tankį. Jeigu bandysite daryti gėles iš kitos spalvos žėlė – jų paprasčiausiai nesimatys, jos bus skaidrios. Taip kad pienas yra būtinas.
    Kadangi mano žėlė pagrindo dubuo yra 2,5l, tai man reikėjo apie 200ml pieno gėlėms pasigaminti ir dar apie 150ml spalvotam pagrindui užlieti.

  6. Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines). Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines). Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines).

  7. Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines).

  8. Želatiną užbrinkome mažesnių santykių nei kaip pagrinde. Apie 6g/200ml. Ištirpiname su cukrumi, pagal Jūsų skonį. Leidžiame atvėsti arba įpilame šalto pieno. (Jokių būdų nedėkite citrinos, nes pienas su citrina švelniai tariant nedraugauja ). Išpilstome į stiklines (pas mane buvo 4 spalvos, atitinkamai išpilsčiau į 4 stiklines).

  9. Pradedam mūsų kūrybą. Tam kad padaryti rožės žiedlapį mums reikia įsmeigti šaukštą į žėlė pagrindą ir užpilti gavusį tarpą (nuo šaukšto – jo iki galo neištraukus) norimos spalvos žėlė (t.y. sušvirkšti) kol tarpas užsipils pilnai, tuomet šaukštą atsargiai ištraukiame ir turime gražų žiedlapį. Taip sukiodami dubenį bei keisdami šaukštų dydį bei įsmeigimo kampo laipsnį padarysite rožę. Gėlių kuokelius darome paprasčiausiai įsmeigdami švirkštą į žėlė pagrindą skirtingo laipsnio kampu ir sušvirkšdami tam tikrą kiekį spalvoto žėlė.

  10. Kadangi mūsų dubuo yra permatomas visuomet galima atsargiai apversti ir pasižiūrėti kas mums gaunasi ir kur ko trūksta. Tam kad gėlės atrodytu tikroviškesnės tarp daromų žiedlapių būtinai turi būti tarpas. Chrizantemos žiedlapį darome paprasčiausiai įsmeigus švirkšto adata į žėlė pagrindą ir judindami adatą norima kryptimi sušvirkščiame norimos spalvos bei kiekio žėlė. Visuomet į paviršių išsiliejusį sušvirkšto spalvoto žėlė pašaliname su servetėlių pagalbą arba tiesiog šaukštų. Jeigu to nepadarysite – spalvos gali susilieti. Lapelius galima daryti įsmeigiant peilį į žėlė pagrindą ir užpilant gavusį tarpą norimos spalvos žėlė (peilis gali būti dantytasis tuomet lapeliai bus įdomesnį). Dabar tetrūksta Jūsų fantazijos.

  11. Viską, ką įsmeigiate į žėlė pagrindą neturi siekti dubens dugno 0,5cm. Visuomet apverskite ir pasižiūrėkite kas gaunasi, kur trūksta kokio lapelio ir pan. Padarydami viską ką suplanavę įdedame žėlė pusvalandžiui į šaldytuvą, tam kad gėlės sustingtu. Kol gėlės stingsta šaldytuve padarome užliejamą spalvotą pagrindą. Jis būtinas kaip gėlių fonas. Gali būti baltos, žalios, pagal pasirinkimą spalvos, tik ne skaidrus. Spalvotam pagrindui sumaišome pieną, želatiną, dažus – santykių 10g/200ml. Užpilame ant sustingusios žėlė su gėlėm ir vėl pašauname į šaldytuvą kol sustings. Sustingusį žėlė apverčiame ant lėkštės. Skanaus. Tikrai nustebinsite bent kokį išrankų ragautąją.

  12. Patarimas: jeigu jūsų dubuo buvo stiklinis tuomet tam kad išimti žėlė tereikia dubenį palaikyti karštam vandenį kelias sekundes arba su medinių iešmelių atsargiai atskirti žėlė kraštus nuo dubens. Iš plastikinio dubens žėlė išsiima lengviau, tereikia patampyti dubens kraštus į šonus ir žėlė „atšoks“ nuo jų.

  13. Darydami tokį žėlė vaikams, patariu nenaudoti maistinių dažų jas pakeisdami burokėlių, morkų, špinatų, mėlynųjų kopūstų sultymis. Tiesiog tuomet išspaudžiate daržovių sultys , želatiną išbrinkote piene santykių 1/5 kur 1dalis želatinos ir 5 dalis pieno. Tuomet ištirpinate piene želatiną ir įpilate norimos spalvos sulčių, arba darykit baltas ramunes iš pieno

    KIEKVIENAS GAMYBOS ETAPAS YRA NUOTRAUKUOSE.

Receptą atsiuntė Julija
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų