Žiemiški šokoladiniai meduoliai
AUTORIUS:
Jolanta.M
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų medus
100 gramų cukrus ("DanSukker" rudasis farinas)
50 gramų sviestas
2 arbatiniai šaukšteliai prieskoniai (meduolių)
1 vienetas citrinos žievelė (nutarkuota)
1 vienetas kiaušiniai
100 gramų šokoladas (juodasis)
300 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
Aptepimui:
1 vienetas kiaušiniai
Papuošimui:
šiek tiek riešutai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį.
2.
Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.
3.
Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
Iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepti apie 12 min.
4.
Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę, į ją įdėti apelsino puselę. Ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės išsiskleisti jų kvapui. Po poros dienų galėsite mėgautis šiais kvapniais meduoliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žiemiški šokoladiniai meduoliai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Aptepimui: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį.

  2. Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.

  3. Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
    Iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepti apie 12 min.

  4. Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę, į ją įdėti apelsino puselę. Ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės išsiskleisti jų kvapui. Po poros dienų galėsite mėgautis šiais kvapniais meduoliais.

Receptą atsiuntė Jolanta.M
Reklama:

Komentarai (1)


  • Tigra 2015-04-24 12:17

    Skaniai atrodo. Bežiūrint jau pradėjo seilės kauptis


Daugiau receptų