
Žiemiški šokoladiniai meduoliai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų | medus | |
100 gramų | cukrus ("DanSukker" rudasis farinas) | |
50 gramų | sviestas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | prieskoniai (meduolių) | |
1 vienetas | citrinos žievelė (nutarkuota) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
100 gramų | šokoladas (juodasis) | |
300 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį.
2.
Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.
3.
Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
Iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepti apie 12 min.
Iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepti apie 12 min.
4.
Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę, į ją įdėti apelsino puselę. Ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės išsiskleisti jų kvapui. Po poros dienų galėsite mėgautis šiais kvapniais meduoliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kokosiniai sausainiai
-
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
-
Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
-
Sausainiai su šokoladu
-
Sausainiai su džiovintais ananasais
-
Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
-
Šokoladiniai biskvitai
-
Paplotėliai su bananais
-
Sausainiukai pailgiukai su varške
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Dribsnių sausainiai
-
Obuolių sausainiai
-
Sausainiai „Mano meilei“
-
Sausainiai su šokoladu
-
Sausainukai su kokosų drožlėmis
-
Smėlinukai
-
Rudeniniai grybukai
-
Sausainiai su migdolais
-
Kokosiniai sausainiai
-
Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
Žiemiški šokoladiniai meduoliai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Medus,
100 gramų -
Cukrus, "DanSukker" rudasis farinas,
100 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Prieskoniai, meduolių,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos žievelė, nutarkuota,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Šokoladas, juodasis,
100 gramų -
Miltai,
300 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį.
Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.
Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
Iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepti apie 12 min.Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę, į ją įdėti apelsino puselę. Ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės išsiskleisti jų kvapui. Po poros dienų galėsite mėgautis šiais kvapniais meduoliais.
Reklama:
Komentarai (1)
-
Tigra
2015-04-24 12:17
Skaniai atrodo. Bežiūrint jau pradėjo seilės kauptis
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...