
Šokoladainis
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
150 gramų | šokoladas (juodasis (tikras)) |
80 gramų | sviestas |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė ((ekstarktas)) |
45 gramai | miltai |
20 gramų | kakava (nesaldinta) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
2.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
3.
Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
4.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Imbieriniai keksiukai
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Citrinų pudingas
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Skanūs zuikučiai
-
Kriaušių desertai
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Aguonų vyniotinukai
-
Šventiniai žaliukai
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
-
Pusryčių keksiukai
-
Miltinės spurgos
-
Pyragėliai su slyvomis
-
Aguoninės formelės
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Cukinijų keksiukai
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Pyragėliai su baravykais
Šokoladainis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Šokoladas, juodasis (tikras),
150 gramų -
Sviestas,
80 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilė, (ekstarktas),
1 arbatinis šaukštelis -
Miltai,
45 gramai -
Kakava, nesaldinta,
20 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...