
200 gramų | miltai |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% |
50 gabalų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
300 gramų | braškės |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spurgytės su kremu
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Obuolių pyragėliai
-
Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
-
Pyragėliai su daržovėmis
-
Karamelinis keskiukas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
-
Rudeniniai grybukai
-
Mini čeburekai
-
Naminės sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Šokoladinis pyragaitis mikrobangėje
-
Alinos keksiukai
-
Varškiniai keksiukai
-
Zefyrai
-
Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
-
Pyragėliai su saliamiu
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Keksiukai kiekvienai dienai
-
Kivi keksiukai
-
Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
Plikytos tešlos pyragaičiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Cukrus,
50 gabalų -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Braškės,
300 gramų -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas
Puode užvirinkite 300 ml vandens, įmaišykite sviestą, užvirinkite. Suberkite miltus, maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukaiskite puodą nuo ugnies, tešlą atšaldykite.
Maišydama tešlą elektriniu plakikliu, įmuškite vieną kiaušinį, plakite maždaug minutę, įmuškite antrą kiaušinį, plakite minutę, įmuškite trečią kiaušinį, plakite, kol tešla taps puri.
Sukrėskite tešlą į konditerinį švirkštą, ant popieriumi išklotos skardos išpurkškite 12 vienodo dydžio pyragaičių. Pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite apie 35 min. Nedarinėkite orkaitės durelių. Kai pyragaičiai pakils ir gražiai paruduos, ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti.
Grietinėlę atšaldykite, suberkite cukrų, suplakite iki standžių putų, įmaišykite citrinų sultis.
Perpjaukite pyragėlį pusiau. Ant apatinės puselės išdėliokite gabalėliais pjaustytas braškes, užkrėskite grietinėlės kremo, užvožkite kita pusele, ant viršaus uždėkite šaukštelį kremo, papuoškite braškės pusele, pabarstykite milteliniu cukrumi.