Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.

Silkės vyniotinis
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1.5 stiklinės | vanduo |
4 vienetai | silkė |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Užkandis su unguriu
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Krepšeliai su daržovėmis
-
Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
-
Fondiu iš moliūgo
-
Virtas vyniotinis
-
Silkės užkandelė
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
-
Skaniausia lešių užtepėlė
-
Švilpikai
-
Burgundiškos pupelės
-
Įdarytos pievagrybių kepurėlės
-
Kibinai
-
Suši su krabų lazdelėmis
-
Marinuoti rausvieji svogūnai
-
Šventiniai šaltienos drebučiai
-
Šaltiena
-
Mini sumuštinukai
-
Arvydo kepintos cukinijos
-
Įdaryti pomidorai
Silkės vyniotinis
Komentarai:
11
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Juodieji pipirai, malti
- Gvazdikėliai
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
1.5 stiklinės -
Silkė,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Lauro lapai, lapeliai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...