Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.

Silkės vyniotinis
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1.5 stiklinės | vanduo |
4 vienetai | silkė |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas kiaušinis sūrių patale
-
Boquerones en vinagre (kilkė acte)
-
Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
-
Įdarytos bandelės
-
Antiena drebučiuose (šaltiena)
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Migdolinės pelytės
-
Apkepėlė "Spalvotas ruduo"
-
Įdaryti artišokai
-
Silkė pataluose
-
Keptas sūris
-
Pica
-
Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
-
Gruziniškas chačapuri
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Skrebučiai su užtepėle
-
Spalvingi iešmeliai
-
Suvyniotos dešrelės
-
Vasariškas omletas
Silkės vyniotinis
Komentarai:
11
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Juodieji pipirai, malti
- Gvazdikėliai
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
1.5 stiklinės -
Silkė,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Lauro lapai, lapeliai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...