šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1.5 stiklinės | vanduo |
4 vienetai | silkė |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | cukrus |
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mini picos su majonezu
- Užkandėlė su rūkyta žuvimi
- Daržovių užkandėlė
- Spurgos iš varškės
- Bulvių pyragėliai
- Aštriai saldi kalakutienos užtepelė
- Kibinai
- Užkandėlė „Fantazija“
- Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
- Konservuotų pupelių užkandėlė
- Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis
- Karališkas užkandis prie degtinės
- Aštrios krevetės grilyje
- Kiaušiniai įdaryti silke
- Sūrio lazdelės
- Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
- ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
- Įdaryti piepagrybiai
- Šaltai rūkytos Saliami dešros
- Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
Silkės vyniotinis
- Juodieji pipirai, malti
- Gvazdikėliai
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
1.5 stiklinės -
Silkė,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Lauro lapai, lapeliai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.