Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.

Silkės vyniotinis
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1.5 stiklinės | vanduo |
4 vienetai | silkė |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pusryčių šulinėliai su šonine
-
Duona su įdaru
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Pyragėliai su daržovėmis
-
Pyragėliai su kmynais
-
Naminė pica
-
Padažas su avokadais
-
Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
-
Įdarytos dešrelės
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Mėsos duona
-
Sūrio lazdelės
-
Marinuota skumbrė
-
Naminiai traskuciai
-
Keptos krevetės mangų padaže
-
Kepti saldūs sumuštiniai
-
Baklažanų suktinukai
-
Migdoliniai kotletėliai
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Kiaušinių krepšeliai
Silkės vyniotinis
Komentarai:
11
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Juodieji pipirai, malti
- Gvazdikėliai
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
1.5 stiklinės -
Silkė,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Lauro lapai, lapeliai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...