Šašlykai (tikri, skanūs)
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
3 kilogramai kiauliena (sprandinė)
šiek tiek prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Šio marinato sistema ingredientus dėti būtent tokia eiliškumo tvarka kaip parašyta Tai yra būtina jeigu norite tikrai skanių šašlykų
2.
Kiaulienos sprandinę supjaustome 3 4cm storio kubeliais.
3.
Marinuojame: 1) 4-5 a.š. druskos. 2) Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės 15-20vnt pipirų. 3) Koriandras (kinza) - 15-20vnt. 4) 1/2 a.š. baziliko. 5) Kuminas (zira) - nesumaišykite su krapais arba su kmynais, lapai panašios išvaizdos. Reikės kiek mažiau nei 1/2 a.š. 6) pora lauro lapelių. 7) Malta raudonoji paprika - 1/2 a.š be kaupo. 8) Svogūnai - santykis su mėsa 1:1 , supjaustome griežinėliais, nestambiai. 9) Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š. - Tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių, nes skonis bus tikrai ne toks. 10)Viską gerai išmaišykite 11) Citrina – Iš 1vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkit citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė.
4.
Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedam į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o mangale ant žarijų – bus labai skanu. Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti. Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šašlykai (tikri, skanūs)

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Šio marinato sistema ingredientus dėti būtent tokia eiliškumo tvarka kaip parašyta Tai yra būtina jeigu norite tikrai skanių šašlykų

  2. Kiaulienos sprandinę supjaustome 3 4cm storio kubeliais.

  3. Marinuojame: 1) 4-5 a.š. druskos. 2) Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės 15-20vnt pipirų. 3) Koriandras (kinza) - 15-20vnt. 4) 1/2 a.š. baziliko. 5) Kuminas (zira) - nesumaišykite su krapais arba su kmynais, lapai panašios išvaizdos. Reikės kiek mažiau nei 1/2 a.š. 6) pora lauro lapelių. 7) Malta raudonoji paprika - 1/2 a.š be kaupo. 8) Svogūnai - santykis su mėsa 1:1 , supjaustome griežinėliais, nestambiai. 9) Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š. - Tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių, nes skonis bus tikrai ne toks. 10)Viską gerai išmaišykite 11) Citrina – Iš 1vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkit citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė.

  4. Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedam į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o mangale ant žarijų – bus labai skanu. Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti. Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija
Reklama:

Komentarai (2)


  • zigmas 2015-05-20 13:09

    As isalkau be skaitydamas o kol pasidarysiu reikes palaidot.


Daugiau receptų