2 vienetai | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
2.5 kilogramo | pomidorai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | aitriosios paprikos (milteliai) |
6 arbatiniai šaukšteliai | alyvuogių aliejaus |
5 arbatiniai šaukšteliai | acto (raudono vyno) |
4 vienetai | duona (skrebučiai) |
300 gramų | želės cukrus „multi“ |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių sriuba su grietinėle
- Šaltibarščiai kitaip
- Lauros šaltibarščiai
- Kefyras su česnaku
- Šalta mėlynių sriuba
- Šalta bulvių sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Gaspačas
- Saldi sriuba su razinomis
- Vengriška šalta sriuba
- Braškynė
- Lietuviški šaltibarščiai
- Obuolių sriuba
- Agurkų šaltsriubė
- Šalta daržovių sriubytė
- Saldi obuolių sriuba
- Vyšnių sriuba
- Obuolių ir kriaušių sriuba
- Šaltibarščiai
- Bananų sulčių sriuba
Šalta pomidorų sriuba su skrebučiais
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Pomidorai,
2.5 kilogramo - Druska
- Kvapieji pipirai
- Aitrioji paprika, milteliai
-
Alyvuogių aliejus,
6 arbatiniai šaukšteliai -
Actas, raudono vyno,
5 arbatiniai šaukšteliai -
Duona, skrebučiai,
4 vienetai -
Želės cukrus „Multi“,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite dviejuose šaukštuose aliejaus. Pomidorus įpjaukite, perpilkite verdančiu vandeniu, nulupkite. Minkštimą supjaustykite, virtuviniame kombaine išsukite su česnakais ir svogūnais. Sriubą pasūdykite, įberk pipirų (pagal skonį), įpilkite acto, palaikykite 2-3 valandas šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais skrebučius, pakepinkite likusiame alyvuogių aliejuje. Supjaustykite gabalėliais feta sūrį. Skrebučius ir sūrį suberkite į sriubą prieš patiekdami į stalą.