Žemaitiški šaltibarščiai
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 litro burokėliai (marinuoti (ruošiu pati))
1 litras kefyras (Šaltibarščių)
1 vienetas agurkų (nedidelis)
5 vienetai ridikėliai ( vidutiniai)
2 vienetai kiaušiniai
šiek tiek druska
1 valgomasis šaukštas grietinė
šiek tiek vanduo
5 vienetai bulvių
šiek tiek žalumynų (smulkinti krapai, svogūno laišaki)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.
2.
Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Žemaitiški šaltibarščiai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.

  2. Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)

Receptą atsiuntė Zita
Reklama:

Komentarai (1)


  • Tautgins 2019-06-05 18:37

    Nelabai čia žemaitiški. Nebent ant kefyro pakelio parašyta, kad "žemaitiškų šaltibarščių". Žemaičiai naudoja rūgpienį arba pasukas, nededa ridikėlių, nepila vandens, - užtenka burokų sunkos.
    O ir šioje gaminimo instrukcijoje nesimato burokėlių...


Daugiau receptų