0.5 litro | burokėliai (marinuoti (ruošiu pati)) |
1 litras | kefyras (Šaltibarščių) |
1 vienetas | agurkų (nedidelis) |
5 vienetai | ridikėliai ( vidutiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
šiek tiek | vanduo |
5 vienetai | bulvių |
šiek tiek | žalumynų (smulkinti krapai, svogūno laišaki) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldi obuolių sriuba
- Lauros šaltibarščiai
- Šaltibarščiai kitaip
- Netradiciniai šaltibarščiai su špinatais
- Silkinė (nors beveik šilkinė) šaltsriubė
- Šalta bulvių sriuba
- Ukrainietiški šaltibarščiai "Okroshka"
- Arvydo gaspačio – šalta daržovių sriuba
- Braškynė
- Šaltibarščiai
- Obuolių sriuba su grietinėle
- Šaltibarščiai
- Arbūzinė sriuba
- Šalta daržovių sriuba
- Kaimiški šaltibarščiai su silke
- Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
- Šalta ispaniška sriuba
- Mėlynių sriuba
- Šalta rūgštynių sriuba
- Kefyras su česnaku
Žemaitiški šaltibarščiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Burokėliai, marinuoti (ruošiu pati),
0.5 litro -
Kefyras, Šaltibarščių,
1 litras -
Agurkai, nedidelis,
1 vienetas -
Ridikėliai, vidutiniai,
5 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Vanduo
-
Bulvės,
5 vienetai - Žalumynai, smulkinti krapai, svogūno laišaki
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.
Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)
Komentarai (2)
-
Tautgins
2019-06-05 18:37
Nelabai čia žemaitiški. Nebent ant kefyro pakelio parašyta, kad "žemaitiškų šaltibarščių". Žemaičiai naudoja rūgpienį arba pasukas, nededa ridikėlių, nepila vandens, - užtenka burokų sunkos.
O ir šioje gaminimo instrukcijoje nesimato burokėlių...