1 stiklinė | ryžiai (apvaliagrūdžiai) |
4 stiklinės | pienas |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
5 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
šiek tiek | vanilė |
Ryžius sukrėsti į kepimo indą su dangčiu, suberti cukrų, supilti karštą pieną, gerai išmaišyti, uždengti ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
P. S. pusę pieno galima pakeisti vandeniu, o vietoje cukraus įpilti saldinto kondensuoto pieno, įberti razinų ar kitokių džiovintų vaisių ar uogų. Labai lengvai paruošiama ir labai skani košė :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skani grikių košė
- Perlinių kruopų košė
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Grikių košė su sūriu
- Avižinių dribsnių košė su cinamonu
- Grikių košė su dešrele ir avokadu
- Sauliaus manų košė
- Morkų ir bulvių košė
- Saldi makaronų košė
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Avižinė košė su mėlynėmis
- Ruginė košė
- Kepti obuoliai
- Melionų- manų košė
- Grikių gėlės
- Kopūstienė su grybais
- Perlinių kruopų košė su tunu
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Manų košė su moliūgu
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
Ryžių košė
-
Ryžiai, apvaliagrūdžiai,
1 stiklinė -
Pienas,
4 stiklinės -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
5 arbatiniai šaukšteliai - Vanilė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius perplauti, suberti į puodą, užpilti stikline vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinti, kol ryžiai sugers vandenį. Įmaišyti druską.
Ryžius sukrėsti į kepimo indą su dangčiu, suberti cukrų, supilti karštą pieną, gerai išmaišyti, uždengti ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
P. S. pusę pieno galima pakeisti vandeniu, o vietoje cukraus įpilti saldinto kondensuoto pieno, įberti razinų ar kitokių džiovintų vaisių ar uogų. Labai lengvai paruošiama ir labai skani košė :)