Pyragėliai su grybais ir mėsa
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
1.5 kilogramo miltai
4 vienetai kiaušiniai
150 mililitrų pienas
100 mililitrų aliejaus
50 gramų mielės
5 valgomieji šaukštai grietinė
4 valgomieji šaukštai cukrus
1 žiupsnelis druska
Įdarui:
700 gramų kiauliena (malta)
200 gramų grybai
3 vienetai svogūnai
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.
2.
Kol tešla kyla, gaminame įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedam į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi. Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau negu faršą. Įdaras turi būti pilnai iškepęs. Jei jums gavosi per sausas įdaras - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.
3.
Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galim lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika. Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.
4.
P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka. Šį kartą mano vieni pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti su kopūstais ir kiaušiniais. Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Pyragėliai su grybais ir mėsa

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.

  2. Kol tešla kyla, gaminame įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedam į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi. Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau negu faršą. Įdaras turi būti pilnai iškepęs. Jei jums gavosi per sausas įdaras - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.

  3. Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galim lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika. Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.

  4. P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka. Šį kartą mano vieni pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti su kopūstais ir kiaušiniais. Skanaus

Receptą atsiuntė Julija
Reklama:

Komentarai (3)


  • renata 2015-04-21 18:22

    As tai deciau zalia farsa,daug skaniau nei apkeptas


  • ingrida 2015-02-28 17:25

    Labai skanios bandeles :)


Daugiau receptų