Pikantiškos sraigės
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek česnakas
šiek tiek druska
100 gramų sraigės (vynuoginės) (konservuotos)
šiek tiek sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Sraiges išimkite iš kiautelių, jei didelės - perpjauti per pusę. Sudėti į keturis mažus molinius indelius, pabarstyti druska, maltais česnakais, pipirais ir ant viršaus uždeti gabalelį sviesto.
Indelius uždengti ir įkišti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, kol pradės
kilti burbuliukai. Srigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti.
Valgyti su pakepintais nedideliais batono gabaleliais, juos įtrinti skiltele česnako.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pikantiškos sraigės

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sraiges išimkite iš kiautelių, jei didelės - perpjauti per pusę. Sudėti į keturis mažus molinius indelius, pabarstyti druska, maltais česnakais, pipirais ir ant viršaus uždeti gabalelį sviesto.
Indelius uždengti ir įkišti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, kol pradės
kilti burbuliukai. Srigės neturi išvirti, jas reikia tik sušildyti.
Valgyti su pakepintais nedideliais batono gabaleliais, juos įtrinti skiltele česnako.

Reklama:

Komentarai (11)


  • Audrius 2014-09-30 15:26

    Tiksliau konservuotu :)


  • Audrius 2014-09-30 15:26

    Manau ne visi komentatoriai perskaite kad cia reikia marinuotu sraigiu, o ne ka tik is lauko paimtu :)


  • Ram 2012-04-25 08:07

    Žinote, tie kuomentatoriai, kurie sako, kad reikia virti 3 val arba labai ilgai, aš musmėrę virdamas 3 val. galėsiu valgyti. Nenusišnekam, kad moliuską reikia virti ilgai.


  • virgilijus 2011-06-28 18:21

    gerb.ponai, prieš komentuojant, reikia perskaityti receptą. Ten kalbama apie konservuotas (!) sraiges. O iš daržo sraiges laikome prapučiamoje dėžėje 5 paras (jokių miltų ir vandens), po to į verdantį vandenį ir virti 30 min. Dvišake šakute (arba plonu peiliuku) išlupame jas iš kiautų, nukerpame arba nupiauname (kaip patogiau) viską, išskyrus padą. Po to 3 val. verdame su prieskoniais (petražolės, pipirai, druska pagal skonį, bazilikas etc), o jau tada galime pritaikyti čia nurodytą receptą arba begalę kitų. Skanaus! :-D


  • smaližius 2010-06-25 19:13

    Nu šitą receptą rašė tikrai tas, kas negamino :-D Tai ilgas procesas %-) . Ir visai nereikia jų perpjauti per pusę... reikia skrosti ir ilgai virti su prieskoniais ir baltu vynu... o tik tada dėti į kiautus ir kaitinti orkaitėje... :-p


  • Eglė 2010-03-20 10:55

    Prieš išimant iš kiautų reik, kad išsivalytų sraigių organizmas nuo jų maisto. Taigi dvi dienas saikingai jas barstom miltais ir laistom vandeniu tam tikroj gal dėžėj, po 2 dienų jas gerai nuplaunam šaltu vandeniuir apiberiam rupia druska nepagailint , palaikom dar parą, o tada jau gaminam, pamėginkit :super2:


  • jane 2009-07-08 22:44

    turiu aplink namus daug sraigiu,bet labai nedrasu pameginti jas issivirti


  • agne 2009-06-13 19:36

    norėčiau visai paragaut
    :super:


  • Milda 2009-06-13 16:48

    "Sraiges išimkite iš kiautelių, Pikantiškos sraigės didelės - perpjauti per pusę." O SIAUBE :bloga:


  • green_raven 2009-02-23 22:16

    Visai ne :ne: Įdomu ir egzotiška :super:


Daugiau receptų