
1 vienetas | vištiena ( krūtinėlė) |
3 vienetai | slyvos (džiovintos) |
3 vienetai | abrikosų (džiovinti) |
1 valgomasis šaukštas | kumpis |
0.5 vieneto | svogūnai |
20 gramų | sūris |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (vištienai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vasariškas omletas
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Keptas lietuviškas sūris
-
Kalakutienos kepsneliai
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Aštrus krevečių užkandis
-
Medalionai arba mini bandelės su dešrele
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Cukinijos lazdeles
-
Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
-
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
-
Įdaryti pomidorai
-
Vegetariškos picutės
-
Brusketa
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Grilintas camembertas
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
-
Pomidorų mėsainis
-
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
Vištienos vyniotinis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, krūtinėlė,
1 vienetas -
Slyvos, džiovintos,
3 vienetai -
Abrikosai, džiovinti,
3 vienetai -
Kumpis,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Sūris,
20 gramų - Druska
- Prieskoniai, vištienai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintas slyvas ir abrikosus pamerkti į drungną vandenį.
Krūtinėlė perpjaunama taip, kad atsiverstų tarsi knyga, įtrinamos prieskoniais. Ir leidžiama pasimarinuoti. Per tą laiką smulkiais susipjaustyti kumpį, svogūną ir išmirkusius abrikosus bei slyvas. Tai ir bus įdaras.. Šiek tiek įberti druskos ar mėgstamų prieskonių bei įpilti šaukštą aliejaus
Ant abiejų vištienos puselių dedamas šiaudeliais supjaustytas sūris. Ant vienos puselės - įdaras. Antra puselė viskas uždengiama, suformuotas vynuotinis susegama mediniais smeigtukais, kad neišsižiotų ir įdaras kepant neišvirstų. Apibarstyti Provanso žolelėmis.
Vyniotinis dedamas į foliją ir iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje kepama 40 min.
Iškeptam vyniotiniui leisti šie tiek ataušti, tada išimti iš folijos, supjaustyti. Išimti smeigtukus. Papuošti žalumynais. Skanaus.
Komentarai