
2 vienetai | kiaušiniai |
400 mililitrų | kvietiniai miltai |
0.3 arbatinio šaukštelio | druska |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
100 mililitrų | cukrus |
120 gramų | margarinas (Rama, kepiniams (kambario temperatūros)) |
130 mililitrų | pienas |
100 gramų | juodojo šokolado |
100 gramų | saldainiai (irisiniai arba su kremo įdaru) |
šiek tiek | kakava |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
-
Dvispalvis pyragas
-
Moliūgų pyragas
-
Prabangūs kakavos pyragaičiai
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Albinos duona
-
Šokoladiniai cukinijų keksiukai
-
Šokoladinis keksas
-
Tortas su varškės kremu
-
Napoletana picos gaminimas namie
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Zefyrai
-
Lietinių tortas
-
Šventnis varškės pyragas su vyšniomis
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Kiaušinių keksiukai
-
Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
-
Pyragėliai su obuoliene
-
Šokoladiniai pyragėliai su plakta grietinėle
Margasis keksas

-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
400 mililitrų -
Druska,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
100 mililitrų -
Margarinas, Rama, kepiniams (kambario temperatūros),
120 gramų -
Pienas,
130 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
100 gramų -
Saldainiai, irisiniai arba su kremo įdaru,
100 gramų - Kakava
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Mažąją kekso formelę ištepkite margarinu. Pakaitinkite 50 ml pieno, nuimkite nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Viską sumaišykite ir leiskite šokoladui ištirpti. Suplakite margariną su cukrumi ir įplakite po vieną kiaušinį. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suplakite likusį pieną ir grietinę. Į suplaktą masę sudėkite trečdalį miltų mišinio ir viską suplakite. Įpilkite trečdalį pieno ir grietinės. Suplakite į vientisą masę. Pamažu suberkite likusius miltus ir supilkite pieno mišinį. Pusę tešlos įdėkite į kitą indą ir į jį supilkite šokolado ir pieno mišinį. Jei norite, pridėkite smulkintų saldainių ir suplakite tešlą į vientisą masę. Į formą pakaitomis dėkite šviesią ir tamsią tešlą. Kepkite 50 minučių. Iškeptą keksą 10 minučių palikite atvėsti formoje, po to, apvertę formą, keksą išimkite ir leiskite jam apdžiūti. Patiekdami apibarstykite kakavos milteliais.
Komentarai (3)
-
lina
2011-01-18 14:10
;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)