250 gramų | sviestas |
1.5 stiklinės | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 stiklinė | miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
3 saujos | vaisiai (džiovinti (razinų, datulių, abrikosų)) |
šiek tiek | cukraus pudra |
0.5 stiklinės | pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ingos pyragas
- Velykinis pyragas
- Baltymų tortas
- Varškės pyragas su jogurtu
- Tortas "Grietinė"
- Skanūs zuikučiai
- Duonos lazdelės
- Pikantiška duona
- Sluoksniuotos tešlos šulinėliai
- Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Keksiukai su baltuoju šokoladu
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Dešrelių pynė
- Sausainukai su kokosų drožlėmis
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Kokosiniai pyragaičiai
- Kakavinis varškės pyragas
- Trapios tešlos sausainiai
- Naminė duona
- Citrininis pyragas
Keksas su džiovintais vaisiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sviestas,
250 gramų -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Miltai,
1 stiklinė -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Vaisiai, džiovinti (razinų, datulių, abrikosų),
3 saujos - Cukraus pudra
-
Pienas,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, lėtai supilti ištirpintą sviestą. Masę išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius, ir supilkite pieną. Maišyti iki vientisos masės. Džiovintus vaisius nuplauti, nusausini ir smulkiai supjaustyti. Suberti viską į tešlą, išmaišyti. Supilti tešlą į sviestu pateptą formą. Kepti apie 60 minučių 180° temperatūroje. Prieš patiekdami apibarstyti cukraus pudra.
Komentarai (4)
-
Tai taip
2021-12-20 15:12
Manyčiau kad cukraus galima dėti beveik stiklinę, nes vaisiai jau saldūs. O pieną pirmiau pilti, o tada jau miltus.