Kalėdiniai meduoliai
AUTORIUS:
Dovilė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų miltai
200 gramų medus
200 gramų margarinas
2 vienetai kiaušiniai
200 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėliai
1 arbatinis šaukštelis kardamonas
150 gramų cukraus pudra
8 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys
50 gramų šokoladas
1 saujelė pabarstukai (ar kt. papuošimai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Medų pašildyti kartu su cukrumi ir margarinu, kol viskas ištirps. Vėliau masę atvėsinti, įmušti kiaušinius bei viską išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais ir vėl viską išmaišyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
2.
Ant miltais pabarsytot lentos iškočioti tešlą bei formelėmis išspausti meduolius. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 10-15 kol gražiai paruduos.
3.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir juo tepti sausainius ant viršaus barstant papuošimus. Dalį sausainių galima puošti šokoladu išpaišant įvairias figūras.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdiniai meduoliai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Medų pašildyti kartu su cukrumi ir margarinu, kol viskas ištirps. Vėliau masę atvėsinti, įmušti kiaušinius bei viską išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais ir vėl viską išmaišyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.

  2. Ant miltais pabarsytot lentos iškočioti tešlą bei formelėmis išspausti meduolius. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 10-15 kol gražiai paruduos.

  3. Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir juo tepti sausainius ant viršaus barstant papuošimus. Dalį sausainių galima puošti šokoladu išpaišant įvairias figūras.

Receptą atsiuntė Dovilė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Vitenis 2014-12-13 17:07

    Buvo labai rugstu :/


Daugiau receptų