Gruziniškas chačapuri
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
125 mililitrai miltai
0.35 stiklinės kefyras ( (rūgpienis))
0.25 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
1 vienetas kiaušiniai
1 žiupsnelis druska
2 valgomieji šaukštai sviestas ( (tirpintas))
200 gramų sūris
4 valgomieji šaukštai majonezas (VILNIUS)
50 valgomųjų šaukštų pienas
2 valgomieji šaukštai grietinė
4 valgomieji šaukštai lydytas sūris
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Užminkyti nekietą tešlą iš: miltų, kefyro / rūgpienio kepimo miltelių ir kiaušinio. Palikti pusvalandžiui pabrinkti.
2.
Per tą laiką pasiruošti įdarą: sumaišyti majonezą, lydytą sūrelį, grietinę. Įpilti pieną, viską išmaišyti / paplakti iki vientisos masės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka įmaišyti į turimą masę. Galima įdėti mėgiamų prieskonių (raudonėlio / baziliko / čiobrelio / česnako sikltelę(-es)). Viską pakaitinti iki tolygios konsistencijos, neperkaitinti.
3.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, pradėti nuo vidurio. Vidurys turi likti truputį storėlesnis. Įdarą taip pat padalinti į 2 dalis. Vieną kiek apstingusio (ne karšto) įdaro dalį dėti ant iškočioto papločio vidurio. Surinkti visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspausti.
Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.
4.
Kepti su trupučiu sviesto arba sausoje keptuvėje ( tada iškepusius palaistyti sviestu).
Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gruziniškas chačapuri

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Užminkyti nekietą tešlą iš: miltų, kefyro / rūgpienio kepimo miltelių ir kiaušinio. Palikti pusvalandžiui pabrinkti.

  2. Per tą laiką pasiruošti įdarą: sumaišyti majonezą, lydytą sūrelį, grietinę. Įpilti pieną, viską išmaišyti / paplakti iki vientisos masės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka įmaišyti į turimą masę. Galima įdėti mėgiamų prieskonių (raudonėlio / baziliko / čiobrelio / česnako sikltelę(-es)). Viską pakaitinti iki tolygios konsistencijos, neperkaitinti.

  3. Tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, pradėti nuo vidurio. Vidurys turi likti truputį storėlesnis. Įdarą taip pat padalinti į 2 dalis. Vieną kiek apstingusio (ne karšto) įdaro dalį dėti ant iškočioto papločio vidurio. Surinkti visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspausti.
    Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.

  4. Kepti su trupučiu sviesto arba sausoje keptuvėje ( tada iškepusius palaistyti sviestu).
    Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (6)


  • lina 2016-03-10 12:07

    Sitas blynas yra tikras izeidimas tikram gruziniskam chaciapuri. Nei tesla, nei idaras net arti to nera, kas turetu buti.


  • inga 2015-07-29 21:07

    Gavosi visiska nesamone, nors ko noreti, is karto matosi, kad pieno tek negali buti ir kas matuoja saukstais piena


  • Ievai 2015-04-07 21:46

    jei improvizuojat, tuomet negalima patiekalo pavadinti "gruzinišku chačapuri". Tik pagal visas tradicijas ir tiksliai laikantis receptūros pagamintas patiekalas gali būti pavadintas tokiu pavadinimu


  • Ieva 2015-04-07 18:37

    Receptas yra skirtas visiems, kuriems patinka toks maistas. Taip, autentiška, gruziniška recepto versija - kitokia, įdaras yra kitoks. O šis receptas - mano improvizacija, tad jį ir gaminu savaip. Tiems, kam patiks idėja, išbandys ir, manau, liks patenkinti. :)


  • ??? 2015-04-07 18:24

    O čia lietuviškoms ar gruzinų Velykoms patiekalas? Akivaizdu kad aprašymas konkrečiai šiam konkursui adaptuotas, nes tradiciškai į šį patiekalą joks majonezas nededamas. Ir išvaizda toli gražu ne šventinė


Daugiau receptų