 
| 125 mililitrai | miltai | 
| 0.35 stiklinės | kefyras ( (rūgpienis)) | 
| 0.25 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | 
| 1 vienetas | kiaušiniai | 
| 1 žiupsnelis | druska | 
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas ( (tirpintas)) | 
| 200 gramų | sūris | 
| 4 valgomieji šaukštai | majonezas (VILNIUS) | 
| 50 valgomųjų šaukštų | pienas | 
| 2 valgomieji šaukštai | grietinė | 
| 4 valgomieji šaukštai | lydytas sūris | 
Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.
Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Virtos  dešros dubenėliai su daržovėmis Virtos  dešros dubenėliai su daržovėmis
- 
                
                                         Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
- 
                
                                         Ežiukai Ežiukai
- 
                
                                         Šaltiena Šaltiena
- 
                
                                         Užtepėlė Užtepėlė
- 
                
                                         Silkė morkų ir svogūnų patale Silkė morkų ir svogūnų patale
- 
                
                                         Cukinijų užkanda Cukinijų užkanda
- 
                
                                         Patroškintos didžiosios tigrinės krevetės Patroškintos didžiosios tigrinės krevetės
- 
                
                                         Roksės užkandėlė Roksės užkandėlė
- 
                
                                         Kepti kiaušiniai Kepti kiaušiniai
- 
                
                                         Perverti sumuštinukai švediškam stalui Perverti sumuštinukai švediškam stalui
- 
                
                                         Sumuštiniai su sūriu Sumuštiniai su sūriu
- 
                
                                         Įdaryti obuoliai Įdaryti obuoliai
- 
                
                                         Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai
- 
                
                                         Lavašo sumuštiniai Lavašo sumuštiniai
- 
                
                                         Vorų užkandėlė Vorų užkandėlė
- 
                
                                         Bandelės iš batono Bandelės iš batono
- 
                
                                         Velykinis užkandis Velykinis užkandis
- 
                
                                         Migdolinės pelytės Migdolinės pelytės
- 
                
                                         Karališki pusryčiai Karališki pusryčiai
Gruziniškas chačapuri
 akcijas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
- 
                                                            
                                                            Miltai, 125 mililitrai 
- 
                                                            
                                                            Kefyras,  (rūgpienis), 1/3 stiklinės 
- 
                                                            
                                                            Kepimo milteliai, 1/4 arbatinio šaukštelio 
- 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 1 vienetas 
- 
                                                            
                                                            Druska, 1 žiupsnelis 
- 
                                                            
                                                            Sviestas,  (tirpintas), 2 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Sūris, 200 gramų 
- 
                                                            
                                                            Majonezas, VILNIUS, 4 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Pienas, 50 valgomųjų šaukštų 
- 
                                                            
                                                            Grietinė, 2 valgomieji šaukštai 
- 
                                                            
                                                            Lydytas sūris, 4 valgomieji šaukštai 
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Užminkyti nekietą tešlą iš: miltų, kefyro / rūgpienio kepimo miltelių ir kiaušinio. Palikti pusvalandžiui pabrinkti. 
- Per tą laiką pasiruošti įdarą: sumaišyti majonezą, lydytą sūrelį, grietinę. Įpilti pieną, viską išmaišyti / paplakti iki vientisos masės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka įmaišyti į turimą masę. Galima įdėti mėgiamų prieskonių (raudonėlio / baziliko / čiobrelio / česnako sikltelę(-es)). Viską pakaitinti iki tolygios konsistencijos, neperkaitinti. 
- Tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, pradėti nuo vidurio. Vidurys turi likti truputį storėlesnis. Įdarą taip pat padalinti į 2 dalis. Vieną kiek apstingusio (ne karšto) įdaro dalį dėti ant iškočioto papločio vidurio. Surinkti visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspausti. 
 Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.
- Kepti su trupučiu sviesto arba sausoje keptuvėje ( tada iškepusius palaistyti sviestu). 
 Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.
Komentarai (6)
- 
        lina
        2016-03-10 12:07
    
   Sitas blynas yra tikras izeidimas tikram gruziniskam chaciapuri. Nei tesla, nei idaras net arti to nera, kas turetu buti. 
 
- 
        inga
        2015-07-29 21:07
    
   Gavosi visiska nesamone, nors ko noreti, is karto matosi, kad pieno tek negali buti ir kas matuoja saukstais piena 
 
- 
        Ievai
        2015-04-07 21:46
    
   jei improvizuojat, tuomet negalima patiekalo pavadinti "gruzinišku chačapuri". Tik pagal visas tradicijas ir tiksliai laikantis receptūros pagamintas patiekalas gali būti pavadintas tokiu pavadinimu 
 
- 
        Ieva
        2015-04-07 18:37
    
   Receptas yra skirtas visiems, kuriems patinka toks maistas. Taip, autentiška, gruziniška recepto versija - kitokia, įdaras yra kitoks. O šis receptas - mano improvizacija, tad jį ir gaminu savaip. Tiems, kam patiks idėja, išbandys ir, manau, liks patenkinti. :) 
 
- 
        ???
        2015-04-07 18:24
    
   O čia lietuviškoms ar gruzinų Velykoms patiekalas? Akivaizdu kad aprašymas konkrečiai šiam konkursui adaptuotas, nes tradiciškai į šį patiekalą joks majonezas nededamas. Ir išvaizda toli gražu ne šventinė 
 

 
                 
                    

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                        Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                     Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                        Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                     Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                        Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                     Jogurtinis tortas su vaisiais
                                        Jogurtinis tortas su vaisiais