12 vienetų | bulvių (virtos) |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
2 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krevečių sumuštiniai
- Pica
- Gaivi sūrio užkandėlė
- Užkandžiai su faršu ir sūriu
- Sulekta Speltos pica
- Konservuotų pupelių užkandėlė
- Keptos krevetės
- Silkė su svogūniukais
- Užkandiniai spirgučiai prie alaus
- Dinos sumuštinukai
- Cukinijų užkanda
- Cukinija su feta sūriu
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Kiaušinių ir sausų makaronų užtepas su majonezu
- Vytinta kiaulienos nugarinė
- Skrudintos duonos sumuštiniai
- Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
- Krabų lazdelės tešloje.
- Virti vėžiai
- Pievagrybiai kepti su česnaku
Bulvių dubenėliai
-
Bulvės, virtos,
12 vienetų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žalios bulvės sutarkuojamos, išspaudžiamos, tada sudedamos virtos sugrūstos bulvės, pasūdoma, suminkoma. Iš masės daromi nedideli rutuliukai, jie suplojami ir viduryje įspaudžiama duobutė. Dubenėliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Išverda per 15 min. Tiekiami su spirgučiais, pakepintais su susmulkintais svogūnais, pagardintais grietine.
Komentarai (8)
-
jovita
2011-10-26 12:33
man keista kat nereikia krakmolo as bijau kat jie subires.... :-)
-
Linksmute
2010-01-15 17:18
Mes tai si patiekala vadiname "pirstu bakst". Suvoliojam rutuliuka ir tiesiog bakstelt pirstu i viduri.Jokiu dubeneliu nereikia formuot , nes rutuliukai turi buti nedideli , kitaip nebus skanu.Lenkai sita patiekala , kiek zinau,kleckais vadina.Einu gaminti - nezinau kiek metu nedariau. :-D